kaka_reprezentacija

Menezes vratio Kaku u reprezentaciji Brazila

 

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Mano Menezes uvrstio je prvotimca madridskog Reala Kaku u sastav za prijateljske utakmice narednog meseca protiv Gabona i Egipta. Slavni fudbaler se tako vraća u tim petostrukih svetskih šampiona, za kojeg je poslednji meč odigrao 2. jula prošle godine u četvrtfinalu Mundijala u Južnoj Africi, kada je Brazil izgubio od Holandije rezultatom 2:1.

Povezana vest:  Benites: Zavisi i od Rome, ali možemo da budemo drugi

-Uvek sam govorio da će njegov povratak u reprezentaciju zavisiti od nastupa u Realu. Sada igra na željenom nivou i veoma smo zadovoljni što se vratio. Mislim da igrače kao što su Kaka i Ronaldinjo mi moramo da imamo u reprezentaciji, jer je njihovo iskustvo neprocenjivo za ekipu – izjavio je Menezes.

Brazilski selektor je sa spiska izostavio igrače iz domaćih klubova, uz obrazloženje da je nacionalno prvenstvo u završnoj fazi. Za prijateljske utakmice protiv Gabona 10. novembra u Libervilu i Egipta četiri dana kasnije u Dohi Menezes je pozvao sledeća 23 fudbalera:

Povezana vest:  Dijego Forlan prelazi u Barselonu!

Golmani: Neto (Fiorentina), Dijego Alveš (Valensija).

Odbrana: Marselo (Real Madrid), Danijel Alveš (Barselona), Adrijano (Barselona), Aleks Sandro (Porto), Fabio (Mančester Junajted), Tijago Silva (Milan), David Luiz (Čelsi), Luisao (Benfika).

Sredina terena: Dudu (Dinamo Kijev), Elijas (Sporting Lisabon), Fernandinjo (Šahtjor Donjeck), Hernanes (Lacio), Kaka (Real Madrid), Lukaš Leiva (Liverpul), Luiz Gustavo (Bajern Minhen), Sandro (Totenhem), Bruno Kasar (Benfika).

Povezana vest:  Del Boske: Ne vidim sebe na klupi na SP u Rusiji

Napadači: Vilijan (Šahtjor Donjeck), Žonas (Valensija), Kleber (Porto), Hulk (Porto).