Alejandro_Sabell

Gago opet u reprezentaciji

 

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Alehandro Sabelja saopštio je jutros spisak kandidata za utakmice protiv Bolivije i Kolumbije koje se igraju u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine, a među njima su i „povratnici“ u nacionalni tim Fernando Gago iz Rome (Italija) i Pablo Guinazu iz brazilskog Internacionala.

Na Sabeljinom spisku nalaze se:

Povezana vest:  Zlatan Ibrahimović: Baraž sa Portugalom nije lični duel Ronalda i mene

golmani: Serhio Romero (Sampdorija) i Marijano Anduhar (Katanija)

odbrana: Martin Demikelis (malaga), Nikolas Burdiso (Roma), Federiko Fernandes (Napoli), Lusijano Monzon (Nica), Pablo Zabaleta (Mančester siti) i Markos Roho (Spartak Moskva)

sredina terena: Havijer Maskerano (Barselona), Ever Banega (Valensija), Fernando Gago (Roma), Havijer Pastore (Pari Sen Žermen), Nikolas Gaitan (Benfika), Hose Sosa (Metalist Harkov) i Pablo Guinazu (Internacional) i

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Krunić: Spartak je favorit, ali nećemo se predati

napad: Lionel Mesi (Barselona), Angel Di Marija i Gonzalo Iguain (Real Madrid), Ezekijel Laveci (Napoli), German Denis (Napoli) i Serhio Aguero (Mančester siti).

Argentina je, početkom meseca, u ovim kvalifikacijama startovala pobedom protiv Čilea (4:1), ali je kasnije poražena od Venecuele minimalnim rezultatom (1:0). Protiv Bolivije Argentinci će igrati 11. novembra na svom terenu, a četiri dana kasnije gostovaće Kolumbiji.

Povezana vest:  Zvezda čeka TSC, Partizan u Lazarevcu, debi Saše Ilića

Šampionat sveta 2014 održaće se u Brazilu koji je na taj način direktno stekao pravo učešća, pa u kvalifikacijama za SP iz Južnoameričke zone učestvuje devet reprezentacija.