roberto-mancini_man_siti

Manćini: Najbolji smo jer smo promenili mentalitet

 

Menadžer fudbalera Mančester sitija Roberto Manćini rekao je danas da ekipa ove sezone igra mnogo bolje, jer je promenila način razmišljanja.

-Potpuno smo promenili mentalitet tima u odnosu na prošlu sezonu. Sada svim utakmicama pristupamo na isti način, bez obzira da li igramo kod kuće ili u gostima. Uostalom, svaki meč možete da izgubite ako ne igrate sa 100 odsto mogućnosti – kazao je Manćini engleskim medijima.

Povezana vest:  Vokri: Tražićemo prijem u FIFA

Siti je na poslednja tri gostovanja postigao 15 golova, a trenutno na tabeli Premijer lige ima pet bodova više od drugoplasiranog Mančester junajteda. U prošlom kolu Siti je u gradskom derbiju deklasirao Junajted (6:1), a sutra će dočekati Vulverhempton, ekipu koju je u sredu već ubedljivo pobedio u Liga kupu sa 5:2.

-Gradski derbi je za nas već istorija. Ne smemo da poletimo, važno je da smo sa obe noge na zemlji – istakao je italijanski stručnjak.

Povezana vest:  SAD, Kanada i Meksiko domaćini Svetskog prvenstva 2026. godine

Pored promene načina razmišljanja, Manćini je kao razliku u odnosu na prošlu sezonu naveo bolju igru napadača Marija Balotelija.

-On se uozbiljio u poslednja dva meseca, odlično radi na treninzima. Nadam se da će nastaviti u ovom ritmu – dodao je Manćini.