Claudio Ranieri

Ranijeri: Zadovoljan sam, možemo osvojiti još dosta bodova
 
Trener Intera Klaudio Ranijeri dao je prilično neobičnu izjavu nakon domaćeg poraza svoje ekipe protiv Juventusa (2-1) u derbiju 10. kola Serije A.
Ranijeri je, naime, izrazio zadovoljstvo igrom svojih igrača koji su u devet prvenstvenih utakmica osvojili tek osam bodova i ubeležili već pet poraza te se nalaze na 16. mestu tabele.
-Zadovoljan sam igrom svoje ekipe, posebno u prvom poluvremenu. Ne smemo gledati tabelu jer su još 84 boda u igri. Naravno da je bolje pobediti nego izgubiti, ali još možemo osvojiti dosta bodova – poručio je Ranijeri, a na pitanje je li igra Juventusa vredna osvajanja naslova, odgovorio je:
-Da, Juventus izgleda dobro. Ali, ni ja se još nisam predao. Subotnja je utakmica bila izjednačena, nisam primetio Juventusovu dominaciju.
Za razliku do Ranijerija, trener Torineza Antonio Konte je zaista imao razloga za zadovoljstvo jer je pobedio velikog suparnika na njegovom terenu i vratio se na prvom mesto koje mu je nakratko „oteo“ Milan.
-U subotu smo osvojili tri važna boda. Velika je to nagrada za sav rad i odricanja mojih igrača. Zadovoljan sam jer nije lako doći na San Siro i pobediti tim poput Intera. Ali, još uvek moramo poboljšati neke stvari, na primer kako zadržati loptu u nogama – naglasio je Konte.
Povezana vest:  Alegri: Ostajem, ponovo ću pokušati da osvojim LŠ