borha_sloboda_zvezda

Zvezdi samo bod u Užicu

 

Fudbaleri Crvene zvezde i Slobode Sevojno igrali su danas nerešeno 1:1 u Užicu, u utakmici 10. Kola Super lige Srbije. Domaći tim poveo je golom Filipa Kasalice u 73. minutu, a izjednačio je Kristijan Borha u 87. Bez pobednika i bez golova završen je duel Hajduka i Metalca u Kuli, dok je Javor u Beogradu pobedio domaći Rad sa 1:0, golom Obiore Odite u prvom minutu sudijske nadoknade utakmice. Nigerijac je posle solo prodora kroz odbranu „građevinara“ savladao golmana Aleksandra Kesića.

Zvezda je u Užicu tokom prvog poluvremena bila bolji rival, ali je u nastavku utakmice domaći tim stvorio nekoliko odličnih šansi iz kontranapada. Sredinom prvog poluvremena jedan od najboljih igrača Zvezde ove sezone Darko Lazović morao je da napusti teren zbog povrede. Umesto njega u igru je ušao Marko Vešović, koji je bio asistent kod pogotka Borhe.

Povezana vest:  Rud Gulit: Šansa za titulu svetskih prvaka je tu!

Prvu šansu u meču imao je napadač Zvezde Andrija Kaluđerović, kada je u 4. minutu šutirao volej sa 11 metara, ali pored gola. Kaluđerović je u 19. minutu uspeo da postigne pogodak, međutim on je na signalizaciju pomoćnog sudije poništen zbog ofsajda.

Nekoliko minuta kasnije crveno-beli su bili blizu pogotka, pošto je Evandro pogodio stativu iz skoro „mrtvog ugla“ u domaćem šesnaestercu. Prethodno je Miloš Dimitrijević snažno šutirao sa 16 metara, a odličnom intervencijom istakao se golman Užičana Darko Božović.

Povezana vest:  Mandžukić: Nemam običaj da menjam dres, ali nije problem

Najbolju šansu za Slobodu Sevojno u prvom poluvremenu nije iskoristio Kasalica, koji je neprecizno šutirao sa 12 metara, posle centaršuta Marka Memedovića sa leve strane. Nekoliko minuta pre odlaska na odmor i Nebojša Prtenjak je pokušao da savlada gostujućeg golmana Bobana Bajkovića. On je zapretio udarcem sa oko 20 metara, posle greške Lija Adija, ali je Zvezdin čuvar mreže dobro intervenisao.

Užičani su mogli da povedu i u 62. minutu, kada je posle kontranapada i dodavanja Tijaga slabo šutirao Njegoš Goločevac. On je bio sam ispred golmana Bajkovića, koji je uspeo da odbrani njegov udarac.

Povezana vest:  Valensija sve bliža direktnom plasmanu u Ligu šampiona

Gol Kasalice u 73. minutu bio je njegov šesti u prvenstvu i on je sada vodeći strelac lige. Napadač Slobode Sevojno Zvezdinog golmana je savladao lepim volej udarcem sa 11 metara. U trenutku kada je postignut pogodak odbrana gostiju bila je oslabljena, pošto se kraj aut linije ukazivala pomoć Adiju.

Gol koji je postigao Borha za 1:1, takođe je bio lep. Kolumbijac je šutirao u padu sa deset metara, posle centaršuta Vešovića sa leve strane.

Posle osvojenog boda Zvezda ima 23, četiri manje od vodećeg Partizana, dok je Sloboda sada treća na tabeli Super lige sa 19 bodova