stadion_partizana_ceo_derbi

Grubor: Rešićemo rat grobara!

 

Prazne tribine u Humskoj, i više redara i policije u parku kod Hrama Svetog Save neće se ponoviti u budućnosti, tvrdi generalni sekretar Partizana Darko Grubor. Ne želeći da ulazi u problem navijačkih sukoba, u kojoj je jedna zaraćena strana upotrebila i njegovo ime, on ističe da je u subotu jednostavno „cilj opravdao sredstvo“.

– Partizan ničim nije inicirao sukob navijača, ali je stavljen pred čin da mora da ga reši. I rešiće ga – tvrdi Grubor. – Situacija je pred meč sa Smederevom iziskivala ove velike mere bezbednosti kako bi se sprečili bilo kakvi incidenti. I jako nam je žao što nismo regularno prodavali ulaznice, što smo uskratili narod za dolazak na stadion. Ali, bilo je neophodno.

Povezana vest:  Makeda želi da se vrati u Mančester junajted

Crno-beli do meča sa Borcem 19. novembra u Humskoj imaju tri nedelje da dijalogom pokušaju da pomire navijačke strane.

– Ne verujem da ćemo više ikad doći u situaciju da ne prodajemo ulaznice za meč. Očekujem da protiv Borca tribine budu popunjenije nego u prethodnim utakmica jer je to uvertira pred derbi. Voleo bih da se sve reši do tada. Međutim, ako ne bude išlo po planu, imamo još najviše tri meča u Humskoj do polusezone. Zatim sledi duga pauza, imaćemo dovoljno vremena da prevaziđemo navijačke razmirice.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Suares: To je bila Suaresova ruka

U Humskoj tvrde da vode borbu za svakog novog navijača.

– Partizan je oborio sopstveni rekord prodajom preko 5.000 pretplatnih karata, stalno smo prisutni u školama, više puta nismo naplaćivali ulaznice. Ipak, svesni smo da je eliminacija iz Evrope uticala da prosek od preko 10.000 gledalaca na početku sezone, bude prepolovljen. Kao i da je ova situacija sa navijačkim kopom još jedan deo ljudi odvratila od dolaska na stadion – zaključio je Grubor.

Povezana vest:  Lazović produžio ugovor do 2015.