FUDBALSKA-LOPTA

Milutin Sredojević selektor reprezentacije Ruande

 

Srpski fudbalski stručnjak Milutin Sredojević imenovan je danas za selektora reprezentacije Ruande, samo sedmicu pre nego što ta afrička selekcija startuje u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2014. godine.

U saopštenju Fudbalske federacije Ruande nisu precizirani detalji njegovog ugovora, ali je izvesno da će Sredojević voditi državni tim u dvomeču pretkvalifikacija protiv Eritreje ovog meseca. Ruanda u prvoj utakmici gostuje Eritreji 7. novembra, a četiri dana kasnije igra na domaćem terenu.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 16. kola šampionata Španije i tabela

Ukoliko eliminiše Eritreju, Ruanda će ući u grupnu fazu kvalifikacija počev od juna sledeće godine, a rivali u okviru H grupe biće joj Alžir, Benin i Mali. Početkom naredne godine Ruandu očekuju i dve utakmice protiv Nigerije, u kvalifikacijama za afrički Kup nacija 2013.

Sredojević je prošlog meseca dobio otkaz u sudanskom klubu Al Hilal, nakon poraza u prvoj utakmici polufinala afričke Lige šampiona. Taj 42. godišnji stručnjak rođen je u Prokuplju, a trenersku karijeru započeo je u Paliću iz Subotice. Jedno vreme je radio u Spartaku i Hajduku iz Kule, a kasnije je još vodio klubove iz Etiopije, Južne Afrike, Tanzanije i Ugande.

Povezana vest:  ARGENTINSKO PRVENSTVO, 5. KOLO REZULTATI, Kolo remija ,