Fernando Torres Brazil Spain FinalTores: Sledeće godine se vraćamo u Brazil po trofej

Fudbalski reprezentativac Španije Fernando Tores rekao je danas da je poraz od Brazila u finalu Kupa konfederacija samo mali korak unazad za „furiju“, koja će se sledeće godine vratiti na Marakanu da osvoji Mundijal.
-Svi misle da Španija mora stalno da pobeđuje i igra u finalima velikih takmičenja, ali to uopšte nije lako. Ovom timu nije potrebno da se razdrma, niti nam je potreban poraz da bi došli do nove motivacije – kazao je Tores brazilskim medijima.
Brazil je pobedom od 3:0 na Marakani prekinuo seriju Španije od 29 mečeva bez poraza na takmičarskim utakmicama. Prethodni neuspeh „furija“ je doživela pre tri godine na Mundijalu u Južnoj Africi protiv Švajcarske.
-Ako ima išta pozitivno iz ovog poraza, onda je to činjenica da smo videli kako će nam biti veoma teško da pobedimo Brazil na njegovom terenu. Za godinu dana vraćamo se ovde da odbranimo ono što je naše – poručio je Tores.
Jedan od tragičara sinoćnjeg poraza Španije bio je Serhio Ramos koji je pri rezultatu 3:0, promašio penal.
-Brazil je pokazao da zna da igra protiv Španije. Osvojili smo dosta titula i morao je da dođe dan kada ćemo izgubiti. Mi nismo mašine. Savest nam je čista jer smo pružili maksimum zaključio je Ramos.

Povezana vest:  Rajevac: Voleo bih na SP u Brazil, Zvezda se ne odbija