FINALE KUPA SVI UCESNICI I GOSTINedić pobednik finala Kupa Srbije

Pera Nedić, strelac Jedinstva trap (Stara Pazova) osvojio je prvo mesto u finalu Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova – trap na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“ u Beogradu.
U finalu, Nedić je savladao juniorskog reprezentativca Maksima Egelju (Dunav, Futog). Posle 15 metaka bilo je 10:10 i pobednika je odlučilo raspucavanje. Nedić je prvim dodatnim metkom pogodio, Egelja promašio i titulu je pripala iskusnom reprezentativacu Peri Nediću, koji je ove sezone pobedio na tri turnira Kupa Srbije, a jednom je slavio Nemanja Smiljanić.
U meču za bronzanu medalju, Zoran Lukić iz beogradskog Rikošeta pobedio je Marka Ilića iz Grofa (Kalište kod Požarevca) sa 12:10.
U završnicu šestorice najboljih posle 125 golubva, plasirali su se Maksim Egelja (Dunav Futog) 115, Nemnja Smiljanić (Grof) 114, Pera Nedić (Jedinstvo trap) 112, Zoran Lukić (Rukošet) 112, Marko Ilić (Grof) 109 i Slobodan Jarić (Dunav) 109 golubova.
U polufinalu na 15 golubova, koje je bilo veoma kvalitetno, Nedić je „ubio“ 14, Egelja i Ilić po 13, Smiljanić i Lukić po 12 a Jarić 11. Nedić se odmah plasirao u finale, a drugog finalistu odličilo je raspucavanje u kome je Egelja bio uspešniji od Ilića. miljanić je sa Lukićem raspucavao ko će se sa Ilićem boriti za bronzu. Lukić je bio smireniji i domogao se šanse da se bori za treće mesto koju je, kasnije, uspešno i iskoristio.
Konačan plasman finala Kupa Srbije 2013: 1. Pera Nedić, 2. Maksim Egelja, 3. Zoran Lukić, 4. Marko Ilić, 5. Nemanja Smiljanić, 6. Slobodan Jarić.
Prošle godine titulu u trapu je osvojio Marko Ilić, Nedić je bio drugi a Lukić – treći.
U ekipnoj konkurnciji, treću godinu za redom, slavio je Grof (Kalište kod Požarevca) sa 329 golubova, drugi je bio Rikošet (Beograd) sa 326, a treći Dunav Futog sa 325 golubova. U pobedničkom timu gađali su Ilić (109), Smiljanić (114) i Radosavljević (106).
U skitu, slavio je Goran Stojadinović sa 109 golubova (64 i 45) ispred Jovana Amanović sa 108 (65 i 43) i Nenada Radovića (svi Novi Sad) sa 107 golubova (64 i 43).
– Ovo je bio poslednji test strelaca pred Svetski kup u Granad od 4. do 11. jula – kaže selektor Dejan Mihajlović.- Polufinale je bilo veoma kvalitetno, ove sezone nismo imali slučaj da je najslabiji rezultat bio 11 golubova! Učestvovala su i dva mlada strelca Egelja i Smiljanić što nas posebno raduje. U Granadi će gađati Nedić i Smiljanić, a posle svetskog kupa za omladince u Porpetu u Italiji, Prvenstva Vojvodine i još nekih domaćih takmičenja odrediću i konačan sastav za Prvenstvo Evrope u Sulu u Nemačkoj krajem jula.
Pehare je uručio Dragan Jevtić, predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije koji je čestitao strelcima, trenerima i klubovima na lepim rezultatima u ovoj sezoni i podvukao:
– Imamo čime da se ponosimo, junior Smiljanić je pobedio u Svetskom kupu u Sulu, Borko Vasiljević, takođe omladinac, je bio drugi u Brnu i nadam se da će i na narednim takmičenjima obradovati dobrim rezultatima. Nisu nas obrukali ni na Mediteranskim igrama u Mersinu u konkurenciji koja je, računajući sve sportova, možda bila i najjača. Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije na podršci našem programu u kome smo u prvi plan stavili mlade strelce.

Povezana vest:  Mašanović, Vukadinović i Milica Babić pobednici Kupa Beograda