vladimir_volkov_par_sme_1

Ćurčić: Veliki rezovi ostaju zadatak novog selektora

 

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da nije želeo da pravi velike rezove u timu, jer će to biti posao novog šefa stručnog štaba.Ćurčić je na spisak igrača za prijateljske mečeve sa Meksikom i Hondurasom uvrstio nekoliko povratnika u nacionalni tim, a prethodnih dana najviše medijske pažnje izazvao je golman Partizana Vladimir Stojković. Golman crno-belih nije bio u reprezentaciji od incidenata u Ðenovi u oktobru prošle godine.

-On je prošao jedan proces prilagođavanja i jedno vreme nije bio u formi. U međuvremenu je ponovo počeo dobro da igra i pokazao da poseduje iskustvo. Kroz prethodne kvalifikacije videlo se da smo imali problema sa golmanima – rekao je Ćurčić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  SP MLADI, Brazil, Francuska, Meksiko i Portugalija u polufinalu SP

On na spisak nije uvrstio golmana Bojana Jorgačevića, ali to ne znači da je ovaj čuvar mreže platio cenu za poraz od Slovenije prošlog meseca.

-Ne odričemo se nijednog igrača. U razgovoru sa njim zaključili smo da je bolje da se stvari slegnu, jer mu je teško pao poraz u Sloveniji – objasnio je on.

Ćurčić je naveo da nije zvao napadača Marka Pantelića, jer ovaj trenutno ima velike obaveze u klubu i želi da se vrati u formu. U tim Srbije posle dužeg vremena vratili su se Gojko Kačar iz Hamburga i član Ðenove Boško Janković, kao i Miralem Sulejmani (Ajaks) i Pavle Ninkov (Tuluz).

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati 16. kola Bundes lige i tabela

-Kačar se vratio na svoju poziciju u Hamburgu, a Janković se oporavio od povrede. Kriterijum kod odabira igrača bio je da oni imaju kontinuitet u svojim klubovima. Istovremeno, nismo hteli velike rezove, jer je kao vršilac dužnosti moram da gledam dalje, da ostavim nešto budućem selektoru – objasnio je Ćurčić.

Jedini debitant u timu je levi bek Partizana Vladimir Volkov, koji je nedavno prvo pristao da igra za Crnu Goru, ali je par dana kasnije promenio stav.

-Nije Volkov zanimljiv Srbiji zato što ga je htela Crna Gora, nego zbog toga što je on naša perspektiva. I ranije smo planirali da ga zovemo, ali je bio povređen – kazao je on.

Povezana vest:  Ze Roberto odlazi iz Hamburga u Katar

Ćurčić je dodao i da pažljivo prati igre Dušana Baste (Udineze), Dušana Tadića (Groningen) i Miroslava Radovića (Legija), za koje je rekao da imaju budućnost u nacionalnom timu.  On je potvrdio i da je novi član stručnog štaba reprezentacije postao Branko Vukašinović.

Od dresa reprezentacije Srbije nakon prošlomesečnog poraza u Sloveniji oprostili su se kapiteni Dejan Stanković i Nemanja Vidić. Selekcija Srbije okupiće se u ponedeljak u Kući fudbala u Staroj Pazovi. Utakmica protiv Meksika igra se 11. novembra u Kereteru, a tri dana kasnije u San Pedro Suli na programu je duel sa Hondurasom.