Handball_the_ball

EP SRBIJA 2012

Novi Sad skoro spreman za takmičenje

 

Predstavnici organizacionog odbora Evropskog prvenstva u rukometu izjavili su danas da je sportski kompleks Spens u Novom Sadu skoro spreman za predstojeće takmičenje. Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Vršcu i Novom Sadu. Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je da je sve što je zahtevala Evropska rukometna federacija (EHF) urađeno i ostalo je još da se završi nekoliko stvari, kao što su internet i javna rasveta oko Spensa.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, APEL NENADA BOROVČANINA, Aplauz umesto zvižduka!

-Ovog meseca završićemo sve što je planirano i grad će biti potpuno spreman da primi oko 30.000 navijača koliko se pretpostavlja da će posetiti Novi Sad tokom Evropskog prvenstva – rekao je Pavličić.

On je najavio da će ugostiteljski objekti tokom trajanja EP raditi kao i vikendom. Turistička organizacija grada će organizovati posete zanimljivim lokacijama u gradu kao tokom Egzit festivala. Predsednik Rukometnog saveza Vojvodine Zoran Stanojević rekao je da je gledaocima u Novom Sadu i Vršcu pripala izuzetna prilika da pogledaju impozantne rukometne predstave, dok će publika u Novom Sadu imati priliku da gleda mečeve druge faze takmičenja.

Povezana vest:  Poraz Partizana u Segedinu

-Pripreme su pri kraju. U decembru ćemo uraditi niz testova u hali sa zvaničnicima EHF-a i plan je da u decembru sve bude gotovo – rekao je Stanojević i dodao da će hala moći da primi 6.000 ljudi.

Stanojević je rekao da EHF zahteva da reprezentacija Srbije odigra tokom decembra prijateljski meč u Novom Sadu, ali se protivnik još ne zna. On je kazao da će to verovatno biti Hrvatska ili Bosna i Hercegovina. U Novom Sadu će se igrati mečevi Grupe C u kojoj učestvuju reprezentacije Francuske, Španije, Mađarske i Rusije.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Srbija danas protiv Španije za četvrtfinale, Vuković: Žestoko smo uzdrmani!