Cristiano_Ronaldo_Real_Sociedad 

Kristijano Ronaldo: Ferguson je od mene napravio igrača
 
Uz čestitke Aleksu Fergusonu na 25 godina na klupi Mančester Junajteda, Kristijano Ronaldo ga izdvaja kao jednog od najvažnijih ljudi u svom životu.
Ronaldo je u Junajted stigao 2003. godine za 12 miliona i 250 hiljada funti kao prvi Portugalac u istoriji kluba, a zatim je šest godina kasnije za 80 miliona funti prodan Realu. Za engleski Daily Mirror Ronaldo je progovorio o velikom Škotu na klupi Mančester Junajteda.
-Ser Aleks zauzima posebno mesto u mom životu. U biti, on je najvažniji čovek u mojoj karijeri. Doveo me kao nepoznatog mladog igrača, bio sam samo još jedan talentovani klinac, ali on me naučio sve bitne stvari i dao mi priliku da igram u jednom od najvećih klubova na svetu. On je zasigurno i jedna od najbitnijih osoba generalno u mom životu. Radio sam s Fergusonom nekoliko godina i mogu reći da je zaslužio sve što je postigao. On puno radi, jako je inteligentan i ima puno iskustva – nahvalio je nekadašnjeg trenera Ronaldo.
Ali, ipak 26-godišnji Portugalac nije želeo usoređivati Fergusona i svog sadašnjeg trenera Žozea Murinja.
-Teško je proceniti razlike i uspoređivati ih. Oba su vrlo posebni, ali imaju drugačije vizije i ideje i za mene su njih dvojica bez sumnje najbolji na svetu u svom poslu – smatra Kristijano Ronaldo.
Povezana vest:  Grant: Borac iz Čačka me podseća na Vest Hem