zoran_terzic_selektor_reprezentacija_odbojka

Terzić: Nismo imali adekvatan pristup meču

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da su njegove izabranice igrale slabo protiv Kenije, jer nisu imale adekvatan pristup meču.

-Ne možemo da budemo zadovoljni načinom ulaska u utakmicu, igračice nisu bile pripremljene na pravi način, što je greška stručnog staba. Posle takvog starta bilo je teže igrati i logično je što smo izgubli jedan set, a drugi igrali slabo – rekao je Terzić.

Povezana vest:  Trener i odbojkaši Vojvodine presrećni

Srbija je jutros savladala selekciju Kenije sa 3:1 (19:25, 25:22, 25:11, 25:11) u meču 3. kola B grupe na Svetskom kupu u Japanu, a sledeći rivali našeg tima biće reprezentacije Nemačke i Brazila.

-Predstoji nam period utakmica sa mnogo jačim rivalima – finalistom Evropskog prvenstva Nemačkom i olimpijskim šampionom Brazilom. Biće teško zabeležiti dobar rezultat, ali nadam se da možemo da odigramo dobro, da ekipa nije istrošena i da će imati snage i želje za postizanjem dobrih rezultata – rekao je Terzić.

Povezana vest:  II SP 2015., Svetsko prvenstvo mlađih seniorki od srede u Ankari

Primač servisa Tijana Malešević istakla je da je cilj reprezentacije bio da prvi ciklus takmičenja završi za pozitivnim skorom.

-Neke stvari nisu funkcionisale najbolje, ali potrudićemo se da ispravimo greške i zaigramo kako znamo protiv jačih rivala, kao što su Nemačka i Brazil. Znamo njihove prednosti i mane, trudićemo se da igru podignemo na viši nivo i uverena sam da rezultat neće izostati – rekla je Malešević.

Povezana vest:  Kolaković: Šansa propuštena u trećem setu

Oporavak Jovane Brakočević ide po planu, najbolja igračica Evropskog prvenstva je počela da trenira i kako je naglasila očekuje da uskoro bude u stanju da pomogne saigračicama. Sutra je na Svetskom kupu slobodan dan, a sledeću utakmicu na ovom turniru najbolje srpske odbojkašice igraće u utorak u Tojami protiv Nemačke.