russian-premier-league

Sindikat fudbalera Rusije traži zaštitu za igrače

 

Sindikat profesionalnih fudbalera Rusije (RSFT) zatražio je danas od Fudbalskog saveza te zemlje da kazni klub Terek nakon što je napadač Krasnodara Spartak Gognijev pretučen u tunelu na stadionu u Groznom tokom meča.

-Potrebne su oštre kazne za napadače, ali i reforme u ruskom fudbalu kako bismo izbegli ovakve incidente – navodi se u saopštenju sindikata.

Povezana vest:  Hofenhajm pobedio u finišu, prvi put u istoriji blizu Lige šampiona

Gognijev je isključen u petak na utakmici rezervnih timova Tereka i Krasnodara, a po odlasku u tunel pored terena motkama ga je napala grupa muškaraca obučenih u policijske uniforme.

-Dvojica potpredsednika Tereka, od koji je jedan ministar sporta u lokalnoj vladi, samo su posmatrala šta se dešava. Gognijevu su polomljena rebra i nos, a doživeo je i potres mozga – navodi se u saopštenju sindikata fudbalera.

Povezana vest:  Kedira uspešno operisan, možda igra na Mundijalu

Terek je demantovao ove navode i kazao da je Gognijev provocirao domaće navijače.

-Gurnuo sam sudiju tokom utakmice i zbog toga sam isključen. Naravno da nisam smeo tako da reagujem, ali ni u jednom trenutku nisam psovao domaće navijače ili funkcionere Tereka – kazao je 30-godišnji fudbaler.

Gognijev nije prvi profesionalni fudbaler u Rusiji koga su pretukli van terena. Ranije ove crnogorski fudbaler Nikola Nikezić podneo je žalbu organima FIFA i UEFA jer su ga pretukle nepoznate osobe nakon što je odbio da raskine ugovor sa Kubanom.

Povezana vest:  Trener Salcburga: Sudije priznale grešku, opraštam im

Kuban je kažnjen sa nešto više od 70.000 dolara, dok su manje kazne zbog ovog incidenta dobili sportski direktor i pomoćni trener te ekipe.  Nikezić je na ime obeštećenja od Kubana dobio 294.000 dolara.