tomislav_karadzic

Tomislav Karadžić: Zvali smo Mihajlovića!

 

Da li će se u skorije vreme saznati ime novog selektora ili će se čekati proleće ostaje da se vidi ali prema poslednjim najavama, ipak, će se čekati proleće 2012. Naime, prvi čovek FSS Tomislav Karadžić kaže da je sa Sinišom Mihajlovićem, sada već bivšim trenerom Fiorentine, posle Mundijala 2010 dvi, tri puta razgovarao sa Mihajlovićem ali nije bilo dogovora.

Povezana vest:  Pod istragom 12 osoba zbog nameštanja utakmica

– Sve što bih sada rekao na tu temu, bilo bi preuranjeno. Svi izuzetno cenimo Mihajlovića, smatramo da je jedan od naših najboljih stručnjaka, ali u ovom trenutku ne razmišljamo ni o jednom kandidatu. Razlog je što imamo utvrđen plan rada, po kojem prvo idu izbori u savezu, pa tek onda izbor novog selektora – rekao je Tomislav Karadžić i nastavlja – Kao što sam rekao više puta, mislim da bi bio red da novo rukovodstvo, kada bude izabrano, bira stratega koji će voditi reprezentaciju. Mi ćemo u februaru imati još jedan prijateljski meč, a onda ćemo na proleće birati selektora koji će imati dovoljno vremena da se pripremi za start kvalifikacija. Kakav profil trenera nam je potreban? Samo da je najbolji!

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Krstajić: Na nivou samo u prvom poluvremenu

Karadžić je potvrdio da je kontaktirao Mihajlovića.

– Zvali smo Sinišu dva-tri puta tim povodom posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi – otkrio je Karadžić. – Tada nije mogao da prihvati posao, pošto je imao ugovor sa Fiorentinom. Izgleda da kockice nikako da nam se sklope, ali voleli bismo da se ponovo s njim čujemo, istim povodom.

Povezana vest:  Čelsi i Siti sigurni, Arsenal srušio Sautempton u završnici