bosna_slavlje

BARAŽ ZA EP

„Jugoslavija“ sutra igra prvi meč baraža za EP

 

Fudbaleri Bosne i Hercegovine pokušaće sutra u Zenici da iznenade Portugal u prvom meču baraža za Evropsko prvenstvo, Hrvatska će tražiti što bolji rezultat u Turskoj, a isti cilj imaće i Crna Gora u Češkoj. Nažalost, u borbi za plasman na EP neće biti selekcije Srbije, koja nije uspela da se plasira ni u baraž, pa će utehu tražiti u prijateljskim mečevima u Meksiku i Hondurasu.

Portugalci su jutros doputovali u Sarajevo, a navijači su na aerodromu dočekali Kristijana Ronalda povicima „Mesi, Mesi“. Dodatnu negativnu energiju Portugalci su „navukli“ na sebe kada su pokušali da promene mesto odigravanja meča, jer stadion Bilino polje u Zenici navodno ne zadovoljava kriterijume UEFA. Duel BiH i Portugala biće repriza baraža za Svetsko prvenstvo u Južnoj africi.

Povezana vest:  Siti prokockao pobedu nad Barnlijem, slavlje Arsenala

-U odnosu na utakmice baraža koje smo igrali pre dve godine u našoj ekipi su neki novi igrači koji su doneli dodatni kvalitet, a ovi koji su tada igrali su mnogo napredovali, tako da imamo dosta bolji tim. Takođe, Portugal sada ima Ronalda što znači da su i oni bolji. Mogu da kažem da su ekipe izjednačene po kvalitetu – rekao je selektor BiH Safet Sušić.

Duel Turske i Hrvatske biće repriza četvrtfinala EP 2008. godine kada su Turci u spektakularnom meču posle penala prošli dalje.

-Verujem i sudbinu, a i pre žreba sam rekao da ćemo izvući Tursku. Ni u ovim kvalifikacijama nismo imali sreće i vreme je da nam se ona napokon vrati. Važno je zalaganje i trud, a ako su oni na nivou, niko neće moći nešto da nam prebaci. Na kraju, Hrvatska je mala zemlja, a ima velike apetite, iako daleko od toga da nema odličnu fudbalsku reprezentaciju – kazao je kapiten Hrvatske Dario Srna, uoči sutrašnjeg prvog meča u Istanbulu.

Povezana vest:  CAS odbacio zahtev Legije

Selektor reprezentacije Turske Gus Hidink rekao je da ceni kvalitet Hrvatske, koja „spada među najbolje evropske ekipe“.

-Moji igrači će uraditi sve što je potrebno da izađemo kao pobednici iz ovog dvomeča. U ovom trenutku nemamo boljih fudbalera od ovih koji će u petak istrčati na teren protiv Hrvatske – istakao je Hidink.

Priliku da napravi veliki korak ka plasmanu na svoje prvo veliko takmičenje imaće Crnogorci na gostovanju u Pragu.

Povezana vest:  Gvardiola proslavio rođendan pobedom u Madridu

-Mi smo svi svesni da smo napravili veliki uspeh, ali bilo bi glupo kada bismo sve što smo uradili do sada bacili u vodu. Priznajem da ima malo treme, jer se ovakve utakmice ne igraju svaki dan. Ko zna kada će nam se opet ukazati ovakva šansa – rekao je kapiten Crne Gore Mirko Vučinić.

Fudbaler Juventusa priznao je i da bi remi 1:1 bio odličan rezultat pred revanš u Podgorici. Šansu da se vrati na veliku scenu, prvi put od SP 2002, imaće Republika Irska, i to u duelu sa „dželatom“ selekcije Srbije, Estonijom. Prva utakmica igra se sutra u Talinu, a revanš je 15. novembra u Dablinu.