bane_ivanovic_i_cicarito

Srbija izgubila od Meksika

 

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je rano jutros od selekcije Meksika sa 2:0 (1:0), u prvom od dva prijateljska meča na mini turneji u Centralnoj Americi. Golove su postigli su Karlos Salsido u 3. i Havijer „Čičarito“ Hernandez u 87. minutu iz penala. Utakmica je odigrana na stadionu La Korehidora, pred 35.000 gledalaca, a sudio je Gualter Lopez iz Gvatemale.

Žuti kartoni: Huarez (Meksiko), Ninković, Ivanović, Kolarov (Srbija).

Crveni karton: Kolarov (Srbija) u 86.minutu.

Meksiko:Talavera, Huarez (od 90.Magaljon), Rodrigez, Moreno, Salsido, Kastro, Zavala (od 90. Molina), Barera (od 63. Andrade), Guardado (od 87. Akinjo), Ðovani dos Santos (od 52. Zinja), „Čičarito“ Ernandez (od 88. Peralta).

Povezana vest:  Partizan izgubio od Kopra u prijateljskoj utakmici

Srbija: Stojković, Ninkov (od 83. Tomović), Ivanović, Rajković, Kolarov, Kačar, Kuzmanović, Ninković (od 78. Petrović), Krasić (od 63. Janković), Jovanović (od 68. Ljajić), Žigić (od 74. Mrđa, od 79. Kaluđerović).

Prvi deo misije vraćanja vere u srpski reprezentativni fudbal pod dirigentskom palicom vršioca dužnosti selektora Radovana Churčića nije uspeo. Tamo gde su naši fudbaleri stali protiv Slovenaca u kvalifikacijama za EP nastavili su u 15.000 kilometara udaljenom Kerataru, istina, ovaj put bez Dejana Stankovića i Nemanje Vidića.

Opet nije bilo rešenja u napadu, igra na sredini terena nije imala toliko željenu kreaciju, a prava je sreća što je povratnik Vladimir Stojković bio raspoložen na golu jer bi u protivnom poraz bio i ubedljiviji.

Povezana vest:  Gvardiola: Dinamo me iznenadio

Domaćin je poveo posle tek nešto više od 100 sekundi igre. Karlos Salsido je uputio centaršut u naš sesneasterac, tražio je „Čičarita“ Ernandeza, ali lopta je umesto napadača Mančester Junajteda pronašla Stojkovićevu mrežu.

Sve što je naš tim uspeo da uradi u prvih 45 minuta bio je jedan pokušaj Miloša Krasića, koji je lako zaustavio golman Meksikanaca Talavera. U finišu prvog dela igre spašavao nas je Stojković, koji u situacijama „jedan na jedan“ izlazio kao pobednik u duelima sa Guardadom i Barerom. U nastavku naš tim pokušao je da dođe do izjednačenja, zapretio je prvo Žigić, kasnije i Mrđa, koji je za pet minuta koliko je proveo na terenu pre nego što se povredio bio zapaženiji od mnogih koji su odigrali ceo meč.

Povezana vest:  Menez povredio primicač

Finiš meča obeležila je nepotrebna nervoza igrača oba tima, kojoj je dobrim delom kumovao i sudija Lopeu iz Gvatemale. On je prestrogo jedan vazdušni duel Ernandeza i Kolarova okarakterisao kao penal i pokazao crveni karton našem levom beku.

„Čičarito“ je sa bele tačke bio nepogrešiv i doneo pobedu Meksikancima, u prvom odmeravanju snaga sa Srbijom. Naredni meč Srbija igra u noći između ponedeljka i utorka po našem vremenu (2.30) protiv Hondurasa.