edin_dzeko_bih_portugal

BARAŽ ZA EP 2012
Portugal i BiH uvereni u pobedu
 
Fudbaleri Portugala veruju da mogu da pobede Bosnu i Hercegovinu u baražu za Evropsko prvenstvo 2012. godine, iako je njihov rival neporažen već sedam utakmica, a jedini gol u tom periodu primio je iz penala.
-Biće jako teško, ali imamo dovoljno kvalitetne igrače da možemo da prođemo. Očekujemo da će igrati na kontranapade, pošto brzo prelaze iz odbrane u napad – rekao je defanzivac Bruno Alveš.
Portugal je u prvom meču, koji se završio 0:0, stvarao više šansi, ali je BiH napadala do poslednjeg sudijskog zvižduka. Portugalci su otišli u žreb posle poraza od Danske, ali najviše problema u kvalifikacijama ekipa je imala zbog sukoba selektora Paula Benta sa starijim igračima. Zbog toga su od igranja za reprezentaciju odustali Rikardo Karvaljo i Žoze Bosingva. Bento, međutim, insistira na tvrdnji da je ekipa složna i samouverena.
-U dobroj smo formi. Vrlo sam ponosan na naš timski duh i radostan zbog njega – rekao je Bento.
BiH će na Stadionu svetlosti biti jača za defanzivce Sašu Papca i Borisa Pandžu, koji su odslužili suspenzije.
-Portugal je veliki favorit. Igraju kod kuće, pred svojim navijačima. Ali, moji fudbaleri igraju u ligama u kojima su navikli na pritisak, tako da verujem da im to neće smetati – rekao je selektor BiH Safet Sušić.
Kao i u prvom meču, Bosna će se verovatno oslanjati na centarfora Mančester sitija Edina Džeka, drugog strelca u Premijer ligi ove sezone. Vezni igrač Rome Miralem Pjanić ubeđen je da će BiH proći dalje.
-Puni smo samopouzdanja. Znamo šta nas očekuje. Ako postignemo gol, mislim da ćemo se plasirati na EP. Još je sve otvoreno, tako da verujem da će to biti odlična utakmica – rekao je Pjanić.
Povezana vest:  Sabrosa završio reprezentativnu karijeru