vladan_lukic_2011 (1)

Lukić: Zvezda pokušavala da vrati svoje bivše asove
 
Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić kazao je novinarima u Sofiji da su crveno-beli letos pokušali da vrate bivše igrače Dejana Stankovića iz Intera, Marka Pantelića iz Olimpijakosa i Nenada Milijaša iz Vulverhemptona.
-Razgovarao sam sa Stankovićem i ponudio mu da završi karijeru u Zvezdi, a potom da postane funkcioner kluba. Njegova porodica je, međutim, u Italiji, deca mu tamo idu u školu i ta priča nije realna. Da jeste, odmah bismo sve potpisali – rekao je Lukić, koji se u glavnom gradu Bugarske nalazi na sastanku o formiranju Istočnoevropske lige (EEFL).
Prema Lukićevim rečima Pantelić je ocenio da „nije u situaciji da se odrekne sadašnjeg ugovora sa Olimpijakosom“.
-Nikoga ne ogovaram, već pričam da smo razmišljali da vratimo asove u klub. U budućnosti, ukoliko budu hteli da završe karijeru u Zvezdi, vrata su im otvorena – istakao je Lukić.
-Pokušali smo i da vratimo Milijaša na nekoliko meseci, za kvalifikacije u Ligi Evropa. (Dragana) Mrđu smo hteli da dovedemo iz Vojvodine, ali su oni odlučili da ide u Sion. Morali smo da platimo tri puta više od Švajcaraca, što nismo mogli – dodao je predsednik crveno-belih.
Lukić je kazao da igrači koji trenutno igraju u beogradskom klubu predstavljaju tim koji je želeo trener Robert Prosinečki.
-Svakog trenera uvek pitam da li može da osvoji trofeje i da li je zadovoljan ekipom. To nije prebacivanje odgovornosti – ocenio je on.
Na pitanje novinara da na skali od pet do 10 oceni rad trenera Prosinečkog, Lukić je kazao da je „objektivno zadovoljan“.
-To je teško pitanje. Objektivno smo zadovoljni Robijem, ali mu nedostaju trofeji. To je ono što trenera čini velikim ili dobrim – rekao je Lukić.
-(Prosinečki) Nije imao sreće prilikom evro-žreba i sa povredama igrača. U ovom trenutku najviše zavisi od igrača i stručnog štaba. Imaju veliko poverenje uprave, a mislim i navijača – dodao je on.
Predsednik crveno-belih je ocenio da tim sa „Marakane“ ove jeseni igra slabije nego proletos, ali da ima periode dobre igre.
-Imamo periode dosta dobre, ali i užasne igre. Ono čime treba da se bavi naš stručni štab jesu oscilacije u igri. Oni to i rade – kazao je Lukić.
Povezana vest:  Argentinac Paredes stiže u Romu