Brasil._2014

KVALIFIKACIJE ZA SP 2014

Australija i Iran u završnoj rundi kvalifikacija za SP 2014

Fudbalske reprezentacije Australije i Irana obezbedile su plasman u završnu rundu azijskih kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014. pošto su danas osvojile odlučujuće bodove u grupama D i E.

Australija je na gostujućem terenu slavila protiv Tajlanda sa 1:0, dok je Iran, takođe kao gost, bio siguran u susretu sa Indonezijom – 4:1, pa je osigurao finalno takmičenje nakon što je Katar osvojio samo bod protiv Bahreina (0:0).

Povezana vest:  Benitez: Moramo da osvojimo sve, zbog navijača

Veliko iznenađenje priredila je reprezentacija Libana savladavši u Bejrutu Južnu Koreju sa 2:1, pa sada ima realne šanse da prođe dalje. Ovaj trujumf izazvao je oduševljenje među domaćim navijačima, koji su nakon poslednjeg sudijskog zvižduka utrčali u teren da sa igračima proslave ogroman i nenadani uspeh.

Pojedini reprezentativci Libana sa suzama su propratili prvu pobedu nad favorizovanom Južnom Korejom, bivšim kontinentalnim šampionom, od koje su u septembru izgubili sa 6:0.

Povezana vest:  Čelsi i dalje bez poraza, Kosta ponovo strelac

-Pre svega, ova pobeda je namenjena libanskom narodu. Imali smo veru u naš tim, igramo mnogo bolje nego što je iko verovao do pre nekoliko dana. Mnogi su mi se smejali kada sam tvrdio da imamo kvalitetnu ekipu, i ovde i u Nemačkoj – izjavio je posle meča selektor Libana, nemački stručnjak Teo Biker.

Povezana vest:  Vlasnici: Mančester Junajted nije na prodaju

Današnji rezultati azijskih kvalifikacija za SP:

A grupa:

Singapur – Kina 0:4

Jordan – Irak 1:3

B grupa:

Liban – Južna Koreja 2:1

Kuvajt – UAE 2:1

C grupa:

Severna Koreja – Japan 1:0

Uzbekistan – Tadžikistan 3:0

D grupa:

Tajland – Australija 0:1

Saudijska Arabija – Oman 0:0

E grupa:

Indonezija – Iran 1:4

Katar – Bahrein 0:0