tole karadzic 4

Karadžić: EP u futsalu prevazilazi sportske okvire

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da predstojeće Evropsko prvenstvo u futsalu, koje će se održati u Beogradu, svojim značajem prevazilazi sportske okvire.
-Srbija je zemlja velikog potencijala, a danas pričamo o dogadjaju koji prevazilazi sportske okvire, jer sve ono što nosi sa sobom, predstavlja šansu za neke privredne grane, promociju grada, naše kulture i poznate gostoprimljivosti – rekao je Karadžić sa sajt FSS. 
Evropsko prvenstvo u futsalu održaće se od 2. do 13. februara u Beogradskoj areni. 
-Od trenutka kada smo pokazali inicijativu za dobijanje organizacije EP učinili smo mnogo toga da ubedimo Uefu da će Srbija biti njen pravi izbor. Zbog toga sam uveren da ćemo biti pravi domaćini i pokazati Uefi da može da računa na nas i za organizaciju drugih velikih manifestacija i finala najvećih evropskih klupskih takmičenja, pogotovo posle izgradnje Nacionalnog stadiona – rekao je Karadžić.
Prvi čovek srpskog fudbala naveo je i reprezentacija u futsalu ima dobre rezultate i pored svih problema sa kojima se suočava taj sport u Srbiji.
-Ranije sam rekao da fudbal može svako da igra, ali futsal mogu samo majstori. I mnogi asovi fudbala ne kriju da se dive veštini majstora na petoparcu, a potvrdu svega dobićemo od 2. do 13. februara. Uveren sam, dakle, da će FSS i Srbija u budućnosti ponovo biti domaćini nekog vrednog takmičenja pod kapom Uefa – zaključio je Karadžić.
Turnir u Beogradu reprezentacija Srbije će otvoriti utakmicom protiv Slovenije, 2. februara od 18.30, a četiri dana kasnije igraće protiv Portugala. 
U grupi B su Španija, Ukrajina i Madjarska, u grupi C će se nadmetati Rusija, Hrvatska i Kazahstan, a u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan. Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Povezana vest:  Kasano se izvinio novinarki i kamermanu zbog uvreda