lopta u kosu

Aleksandar Aranitović potpisao ugovor sa Zvezdom do 2020. godine

Juniorski reprezentativac Srbije Aleksandar Aranitović potpisao je danas ugovor sa Crvenom zvezdom do 2020. godine, saopštio je taj beogradski košarkaški klub. 
Aranitović je u nedelju postao punoletan, a danas je potpisao ugovor na četiri godine i pored nekoliko ponuda da od leta nastavi karijeru u inostranstvu, navodi se u saopštenju na sajtu Zvezde. On će do kraja sezone igrati na pozajmici za Mega Leks.
-Drago mi je što sam se izborio za ovakvu šansu, a ona nije mala, četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Moje je da mnogo radim, treniram i da se izborim za mesto u timu, da kroz jak rad, treninge i utakmice pokažem šta znam. U Crvenoj zvezda sam već nekoliko godina i znam da je sve na meni, da se borim i dokazujem – rekao je Aranitović po potpisivanju ugovora.
On je igrač crveno-belih još od kadetskih dana i smatra se jednim od najboljih bekova u Evropi u svom uzrastu.  Osvajač je juniorske Evrolige sa Crvenom zvezdom u Milanu, a prošle godine bio je igrač utakmice u finalu sa 26 postignutih poena, u kome su crveno-beli izgubili od domaćeg Reala.
Aranitović je član Zvezde od 2013. godine, a nastupao je i za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu za kadete 2013. i 2014.godine. 
Tokom prošle sezone trener Dejan Radonjić priključio ga je seniorskom sastavu u kome je debitovao u utakmici sa Mega Leksom, čiji je trenutno član na jednogodišnjoj pozajmici.

Povezana vest:  LA Klipersi doveli Čonsija Bilapsa