fifa

FIFA kaznila čelnike Karipske fudbalske unije

 

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) izrekla je večeras kazne preostalim čelnicima Karipske fudbalske unije (CFU), umešanih u korupcionašku aferu ranije ove godine. Patrik Džon iz Dominikanske Republike dve godine neće moći da se bavi fudbalom i moraće da plati novčanu kaznu od 3.000 švajcarskih franaka.

Vinsent Kasel iz Montserata suspendovan je na 60 dana, uz novčanu kaznu od 300 franaka, dok su zabranom bavljenja fudbalom između sedam i 45 dana sankcionisani Rajmond Gisard (Angila), Noel Adonis (Gvajana), Tandika Hjuz (Montserat), Everton Gonsalves (Antiga i Barbuda).

Povezana vest:  IO FSS: USVOJEN PREDLOG ZAJEDNICE KLUBOVA

-Slučajevi protiv predstavnika Trinidada i Tobaga, Bahama i Santa Lusije nisu pokretani pošto okrivljeni više nisu fudblaski službenici. Ukoliko se vrate fudbalu, Etički komitet FIFA razmotriće njihove uloge – saopštila je FIFA.

Filip Vajt (Dominikanska Republika) i Demijen Hjuz (Angila) oslobođeni su optužbe, jer nisu učestvovali u aferi. Ranije ove godine bivši predsednik Azijske fudbalske federacije Mohamed Bin Hamam obećao je čelnicima CFU nagradu od po 40.000 dolara za njihove glasove uoči izbora za predsednika FIFA. Bin Hamam je trebalo da bude protivkandidat predsedniku FIFA Sepu Blateru na izborima za tu funkciju.

Povezana vest:  Grant: Ovo je Partizan blizu onoga kakav želim da bude