Robin_van_Persie_celebration 

Čudesni Van Persi  još jednom spasio Arsenal
 
S nizom Robina van Persija traje i niz Arsenala. Postigao je 28-godišnji holandski fudbaler nova dva gola za svoju ekipu, ovaj put za 2-1 gostujuću pobedu kod Norviča u prvom dvoboju 12. premierligaškog kola.
Preokrenula je ekipa Arsena Vengera rano vođstvo domaćih za koje je Stiv Morison, nakon katastrofalne pogreške Pera Mertesakera, pogodio u 16. minuti. Levonogi je Holanđanin bio precizan u 27. i 59. minuti.
Bili su to njegov 12. i 13 ovosezonski prvenstveni pogodak. Ne treba niti spominjati da drži prvo mesto tabele strelaca s tri gola više od Edina Džeke.
To su 28-godišnjem kapitenu londonske ekipe bili deveti i deseti gol u pet poslednjih prvenstvenih utakmica. Njemu zahvaljujući Arsenal ih je dobio sve.
Također je impresivna njegova forma kroz kalendarsku 2011. godinu, u kojoj je sad već na 31. premierligaškom golu.
Prvi je gol Norviču postigao postavivši desnu nogu na povratno ubacivanje Tia Volkota, kojem je prethodilo Volkotovo lepo zaobilaženje suparničkog igrača odbrane.
Drugi je gol dao majstorski, ponovno desnom nogom, potkopavši loptu preko golmana Džona Rudija nakon ne baš najbolje odigrane lopte suigrača Žervinja.
Povezana vest:  Zlatna liga u humanitarnoj akciji