Bin_Hamam_2010

Hamam se žalio na suspenziju Sudu za sportsku arbitražu

 

Bivši predsednik Fudbalske federacije Azije i kandidat za prvog čoveka Svetske fudbalske federacije (FIFA) Mohamed bin Hamam iz Katara podneo je danas žalbu na suspenziju iz FIFA, Sudu za sportsku arbitražu, saopštio je sud sa sedištem u Lozani. FIFA je suspendovala Hamama u julu kada je Komitet za etiku utvrdio da je kriv za davanje mita funkcionerima FIFA sa Kariba tokom kandidovanja za predsednika Svetske fudbalske federacije.

Povezana vest:  FIFA razmatra mogućnost odlaganja izbora za predsednika

Posle izbijanja skandala o davanju mita Hamam je povukao kandidaturu a novi mandat osvojio je Sep Blater. Hamam je negirao optužbe a apelaciono telo FIFA odbilo je njegovu žalbu u septembru pa će Hamam sada na Sudu za sportsku arbitražu pokušati da ospori suspenziju.

Sud nije saopštio kada će održati saslušanje povodom žalbe a Hamam koji je suspendovan sa mesta predsednika Fudbalske federacije Azije nada se da će proces biti okončan do maja kada i zvnično mora biti izabran novi predsednik te organizacije.

Povezana vest:  Platini pušten iz bolnice

Posle suspenzije funkcionera iz Katara privremeni predsednika azijske federacije je Kinez Žang Đilong. Ukoliko ne pobedi u procesu Hamam će moći da se žali u sledećem stepenu Vrhovnom sudu Švajcarske, ali taj proces mogao bi da traje mesecima dok Hamam želi da se vrati na mesto predsednika azijske federacije pre izbora u maju.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Lipi želi svestrane igrače u timu