lav kup logo

Kup uoči derbija: Partizan na Karaburmi, Zvezda – Smederevo

 

Branioci trofeja u Kupu Srbije, fudbaleri Partizana sutra u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja gostuju OFK Beogradu, dok će Crvena zvezda ugostiti ekipu Smedereva. Beogradskim večitim rivalima dueli u Kupu biće poslednja provera uoči subotnjeg derbija koji bi mogao da odluči o tituli jesenjeg prvaka.

-U derbi je uvek lepše ući sa pobedom, ali ova utakmica je ipak sama za sebe pošto je u pitanju Kup. Možda ću rotirati neke igrače, jer ostajem pri tome da svake tri utakmice počne drugačiji tim. To nema veze sa derbijem – rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Povezana vest:  Toti: Roma se ne odriče titule

Kolega iz crveno-belog tabora Robert Prosinečki izrazio je nadu da njegov tim neće imati problema kao u prethodnim Kup mečevima protiv Banata i Mladosti iz Lučana.

-Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu i trebalo bi da se plasiramo u polufinale. Sigurno je i da će Smederevo čekati svoju šansu, ali favoriti smo i očekujemo pobedu – rekao je trener Crvene zvezde Robert Prosinečki na konferenciji za medije u Beogradu.

Povezana vest:  Figo: Mesi i Nejmar će odlično sarađivati

Prošlogodišnji finalista Vojvodina dočekaće Javor iz Ivanjice, a trener Novosađana Dejan Vukićević verovatno neće moći da računa na štopera Branislava Trajkovića koji ima grip. Svoju šansu za plasman među četiri najbolje ekipe tražiće i Borac iz Čačka, za koji će duel sa Spartakom verovatno biti meč sezone.

-Mislim da smo potpuno spremni za istorijski meč jer bi plasman u polufinale bio najveći uspeh Borca u Kupu. Takođe smo u prilici da na neki način rezultatski spasimo jesenju polusezonu i zalečimo bolne rane iz prvenstva – rekao je trener Borca Slavko Petrović.

Povezana vest:  Udineze i Napoli podelili bodove

Utakmice OFK Beograd – Partizan i Borac – Spartak igraju se od 13 sati, duel Vojvodina – Javor počinje u 16 sati, dok je meč Crvena zvezda – Smederevo na programu od 18 sati.

U slučaju nerešenog rezultata, odmać se se izvoditi penali.