Sinisa_Mihajlovic_FSS_1
Mihajlović: Nismo najbolji na svetu, ali možemo u Brazil

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da nema tremu uoči starta kvalifikacija za prvenstvo sveta i obećao da će njegov tim u svakoj utakmici imati maksimalan pristup i dati sve od sebe za nacionalni dres.
-Ostalo je još pet dana do prve utakmice sa Škotskom i rano je za tremu, čak i ukoliko je bude, biće to ona pozitivna, koja prestaje kad počne utakmica. I kao igrač nisam bio od onih koji ne mogu da spavaju noć pre meča, tako će da bude i sada kada sam selektor. Kvalitetniji smo i od Škotske i od Velsa, ali za povoljan rezultat neće biti dovoljno samo da izađemo na teren. Moraćemo da pružimo maksimum, da se borimo i trčimo isto kao i oni. Nadam se povoljnom rezultatu, ali jedino što mogu da obećam je maksimalnu borbenost mog tima – rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare u hotelu „Hajat“.
On je dodao da pažljivo prati očekivanja javnosti i da nije zabrinut zbog toga što ima dosta pesimizma.
-Dobro poznajem naš narod, mi mislimo da smo najjači na svetu, što naravno nije tačno. Dobro je što imamo visoko mišljenje o sebi, ali samo kad imamo pozitivne rezultate. Moji igrači, ceo Fudbalski savez Srbije i ja verujemo da možemo u Brazil, iako znamo da će biti mnogo teško. Voleo bih da javnost ne bude previše optimistična posle pobeda, ali i da ne bude previše negativna ukoliko dođu neki loši rezultati. Kvalifikacije su duge i uvek ima vremena da se stvari poprave – istakao je Mihajlović.
Mihajlović smatra da u prva dva meča protiv Škotske, a zatim i protiv Velsa, četiri boda mogu da budu zadovoljavajući učinak.
-Ja mislim da možemo da pobedimo u obe utakmice, ali isto tako reći ću vam da je jedna pobeda i remi odličan rezultat. U fudbalu je najvažnije da ne izgubite, ali ukoliko bi odigrali dva puta nerešeno, to bi svakako bio razočaravajući učinak – poručio je Mihajlović.
Kada je u pitanju sastav tim, Mihajlović je rekao da ima „slatke“ dileme, ali da u principu zna sastav koji će se suprostaviti Škotima.
-Uvek postoje neke male dileme kada je u ptanju sastav i njih ćemo rešiti na trenizima narednih dana. Te dileme su ‘slatke’ i nadam se da se niko neće povrediti i da ću sve igrače imati na raspolaganju. Utakmica u Škotskoj je veoma važna jer bismo dobrim rezultatom podigli samopouzdanje, ali i veru naroda u ovaj tim, jer nije dobro da na utakmice reprezentacije, kao što je bilo protiv Irske, dođe 5.000 ljudi – rekao je Mihajlović.
Kako je naveo od igrača na koje je računao na spsiku nisu povređeni Zdravko Kuzmanović, Miloš Krasić, Ivan Radovanović i Alen Stevanović, dok su Miralem Sulejmani i Marko Šćepović, koji se oporavljaju od povreda, pozvani da bi osetili atmosferu u timu.
Okupljanje reprezentacije Srbije zakazano je za sutra od 12 sati u Sportskom centru u Satroj Pazovi.
Utakmca protiv Škotske igra se u subotu od 16 sati po srpskom vremenu, a tri dan kasnije u Novom Sadu od 20.30 Srbija dočekuje Vels.

Povezana vest:  Džeko: Jovetić je pravo pojačanje za Siti