ministarka_alisa_maric

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić čestitala medalje paraolimijcima

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić čestitala je danas reprezentativacima Srbije u atletici i stonom tenisu Tanji Dragić i Zlatku Kesleru, koji su danas osvojili zlatnu, odnosno srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

-Vaš uspeh je nesumnjiva inspiracija za sve one koji se bave sportom, i radost za građane Srbije. U ime Ministarstva na čijem sam čelu, u svoje lično ime, želim Vam sve najbolje u daljoj karijeri I životu – navodi se u čestitki ministarke omladine i sporta.

Povezana vest:  Bah pozvao FIFA da ne menja termin SP 2022. godine

Srpska atletičarka Tanja Dragić osvojila je danas zlatnu medalju u bacanju koplja na Paraolimpijskim igrama u Londonu, a tom prilikom je postavila i novi svetski rekord. Dragićeva je najbolji rezultat ostvarila u drugoj seriji, kada je bacila koplje 42,51 metar, što je i novi svetski rekord.

Stonoteniser Zlatko Kesler je danas srebro osvojio pošto je u finalu izgubio od Kineza Panfenga Fenga sa 3:0, po setovima 14:12, 11:6 I 11:8.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Ćerka Boba Marlija kreira za reprezentaciju Jamajke

Srbija je do sada osvojila tri medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Atletičar Željko Dimitrijević osvojio je prvo zlato u istoriji Srbije na Paraolimpijskim igrama, pošto je bio najbolji u bacanju čuna i oborio svetski rekord.