kup_cz_smederevo 

LAV KUP SRBIJE
Crvena zvezda u polufinalu Kupa Srbije
 

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su večeras na svom terenu ubedljivo pobedili Smederevo sa 4:0. Zvezda je povela golom Bruna Mezenge u 30. minutu koji je, posle centaršuta Darka Lazovića sa desne strane, petom iz peterca savladao golmana Dejana Rankovića.

Prednost crveno-belih na 2:0 povećao je Evandro u 42. minutu. Nikola Petković je prošao po levoj strani i ubacio loptu u peterac koja nije stigla do Mezenge, ali je Evandro bio dobro postavljen i neometan sa oko šest metara savladao protivničkog golmana.

Povezana vest:  Ronaldo spreman za revanš protiv Atletika

Fudbaler gostujućeg tima Nikola Krčmarević isključen je u 45. minutu zbog drugog žutog kartona koji je dobio zbog starta nad Evandrom. Prvu javnu opomenu dobio je zbog prekršaja nad Lazovićem sredinom prvog poluvremena. Domaća ekipa iskoristila je u drugom poluvremenu igrača više i postigla još dva gola.

Na 3:0 povećao je svojim drugim golom Mezenga u 60. minutu kada je šutirao posle prodora Lazovića po desnoj strani i povratnog pasa. Konačan rezultat postavio je Kristijan Borha u 77. minutu. On je posle odličnog proigravanja Marka Vešovića ušao u šesnaestereac i udarcem po zemlji savladao Rankovića.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati 8. kola i tabela

U finišu utakmice igrači Smedereva imali su dve prilike za gol. Prvo je Nikola Trujić u 87. minutu bio bolji u duelu od Srđana Mijailovića, ali je slabo šutirao.

U 90. minutu Ivan Milosavljević je šutirao sa distance, ali je pogodio prečku. Ranije danas u polufinale su se plasirale ekipe Borca iz Čačka, Partizana i Vojvodine. Borac je izbacio Spartak posle penala, Partizan je savladao OFK Beograd sa 2:0, a Vojvodina je rezultatom 1:0 pobedila Javor.

Povezana vest:  Ronaldo razmišljao o povlačenju posle incidenta