Skolsko prvenstvo OS Zarko Zrenjanin_Detalj iz igre

Badminton u Zrenjaninu sve popularniji,preko 160 učenika na školskom turniru

Proteklog vikenda, u sali OŠ ‘’Žarko Zrenjanin’’ u Zrenjaninu, odigrana je završnica prvog školskog prvenstva u badmintonu. Učešće na ovom takmičenju uzelo je preko 160 učenika.

Nakon realizovanog instruktorskog kursa za trenere, prezentacije i promocije  ovog olimpijiskog sporta u Zrenjaninu, Badminton savez Srbije i Badminton savez Vojvodine su, zahvaljujući velikom entuzijazmu i zalaganju nastavnika Darka Carića i školskog kolektiva OŠ ‘’Žarko Zrenjanin’’, sa velikim uspehom nastavili realizaciju projekta ‘’Badminton – školski sport’’.

Povezana vest:  Hokejaški klub Beograd u akciji za borbu protiv raka dojke

Na velikom broju badminton terena u školskoj sportskoj sali, mladi zrenjaninci su se u pravom takmičarskom ambijentu borili za titulu školskog šampiona. U prvoj fazi turnira, učenici  od V do VIII razreda su se takmičili za zvanje najboljeg igrača razreda kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Nakon završene prve faze takmičenja, najbolji igrači su se nadmetali na završnom turniru gde su po sistemu eliminacija krenuli u borbe do titula najboljih badmintonaca. Po kvalitetu i neizvesnosti posebno se izdvojio meč četvrtfinala u ženskoj konkurenciji gde su se sastale Jovana Jevremov (VIII razred) i Nađa Zekić (VI razred). U konkurenciji dečaka pojedinačno dominirali su učenici mlađih razreda dok su najbolju igru prikazali članovi badminton sekcije Nemanja Ubavić i Vukašin Velašević.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Ponovo favoriti slavili

Epitet najuspešnijih su poneli: 1. mesto – Jovana Jevremov (VIII razred), 2. mesto – Tijana Ivetić  (VIII razred), 3. mesto  –  Vojislava Šećerov (V razred) – konkurencija devojčica pojedinačno, 1. mesto – Nemanja Ubavić (V razred), 2. mesto – Jovan Stojkov  (IV razred), 3. mesto – Vukašin Velašević (VI razred) – konkurencija dečaka pojedinačno.

Projekat ‘‘Badminton – školski sport‘‘ se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Povezana vest:  U sredu Dan izazova, učestvuje 48 gradova