rugby-ballAMERIČKI FUDBAL, SAAF
Grofovi uspešni i u prvom međunarodnom meču
Grofovi su odigrali svoju prvu međunarodnu utakmicu i to sa komšijama iz Segedina, čime su okončali sezonu 2010 – najupešniju od osnivanja jer su uspeli da se plasiraju u elitnu A diviziju Superlige Srbije.
Po lepom vremenu i pred oko 400 gledalaca, novokneževački klub je započeo saradnju sa Segedin Bats-ima, najbližim komšijskim klubom sa kojim će u ubuduće blisko sarađivati. Posle utakmice u kojoj su Grofovi slavili sa 20:0, za sve igrače i goste upriličena je i zajednička večera u restoranu “Stadion”, na meniju je bio Grofovski pasulj koji je skuvali igrač Grofova Aleksandar Maluckov i Željko Divjakov, otac dva brata koji su igrači kluba.
Utakmica je obilovala lepim i atraktivnim potezima obe ekipe ali su Grofovi bili maštovitiji i neuhvatljivi u napadu dok je odbrana pročitala sve akcije gostujućeg tima. Na ovoj utakmici su šansu dobili igrači koji su manje igrali u sezoni a takođe i igrači koji su nedavno počeli da treniraju u klubu, kaa što su Marko Divjakov, Kornel Keszeg, Atila Juhaz, Viktor Cene i Srđan Rankov. Takođe, za Grofove su nastipila i 4 igrača Sombora Vojkić Vlada, Predrag Mandić, Đorđe Mitrović i Vladimir Sotin a u sportsku penziju iz redova Grofova su otišla tri najstarija igrača: kapiten Saša Perkučin, Saša Vuletić i Sava Belančić kao i Lazar Šibul iz Kikinde. Oni će i dalje ostati u klub kao treneri i savetnici.
Predsednik Grofova Dušan Perišić još jednom se zahvalio gostima iz Segedina što su prihvatili poziv da odigraju utakmicu i čestitao im na prikazanoj igri i fer i korektom nadmetanju.
-Ovom prilikom čestitam svi igračima i ljudima u klubu koji su se maksimalno trudili da ova sezona bude onakva kakva je bila i poručio bih im da veruju u sebe jer samo tako mogu napredovati. Posebno bih se zahvalio Opštini Novi Kneževac, Mesnoj zajednici, FK Obiliću, Lovačkom udruženju Novi Kneževac,V isa-Promu iz Sente, JP CINK, potpredsednicima kluba Predragu Beriću i Dragoslavu Dobnjakoviću jer bez njihove pomoći ne bismo uspeli. Naravno, zahvaljujem se i preduzeću “Lasta” koje nas je ove godine vozilo na gotovanja – rekao je Perišić.
Grofovi Novi Kneževac – Bats Segedin 20:0 (0:0, 6:0, 14:0, 0:0)
SEMAFOR:
1. četvrtina:
2. četvrtina:
6:0 Dobrosav Manić, trčanje 23 jarda
3. četvrtina:
12:0 Radoš Paunović, trčanje 1 jard
20:0 Nebojša Kanižaj, hvatanje 17 jardi; Dodavanje: Dobrosav Manić; Pretvaranje za 2 poena: Edvin Čanadi, trčanje
4. četvrtina:
Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Amerikanka Mekenis pobednica spusta u Sankt Antonu