milos_dimitrijevic_cz_ofk 

Dimitrijević: Imamo kvalitet i znanje za pobedu u derbiju
 
Fudbaler Crvene zvezde Miloš Dimitrijević kazao je danas da njegova ekipa ima „kvalitet i znanje“ da pobedi Partizan u 141. „večitom“ derbiju.
-Imamo zaostatak od četiri boda na tabeli, tako da bih samo sa pobedom bio zadovoljan. Videćemo kako će se razvijati situacija na terenu, ali siguran sam da imamo kvalitet i znanje da trijumfujemo“, rekao je Dimitrijević za klupski sajt.
Zvezda i Partizan sastaće se u subotu u 18.00 u utakmici 13. Kola Super lige Srbije, a vezni fudbaler crveno-belih ocenio je da pobednika u tom meču može da reši pojedinac.
-Velike mečeve može da reši pojedinac trenutkom inspiracije ili dekoncentracije. Kada su ekipe sličnog kvaliteta i snage na svaku sitnicu treba obratiti pažnju, kako bi ‘tas na vagi’ prevagnuo na našu stranu -rekao je Dimitrijević.
On je dodao da je Partizan „iskusna ekipa, sa odličnim pojedincima“, ali da su crveno-beli spremni da uz „maksimalno zalaganje i podršku sa tribina“ ostvare pobedu.
Mladi Srđan Mijailović, koji u ekipi trenera Roberta Prosinečkog često menja pozicije, rekao je da mu neće smetati da ostane van tima ako će to Zvezdi doneti pobedu.
-Ne sumnjam da će stručni štab doneti najbolju odluku, koju ću naravno poštovati. Pristajem da ne budem u ekipu uopšte, ako će nam to doneti trijumf – kazao je 18-godišnji defanzivac.
On je ocenio da Partizan ima „dobar tim“ i da će igrači Zvezde morati da budu „maksimalno ozbiljni i koncentrisani svih 90 minuta“.
-Biće veoma teško, ali na velikim mečevima, kao što je derbi, vidi se ko je bolji i spremniji tim. Ja verujem da je to Crvena zvezda – dodao je Mijailović.
Povezana vest:  Metalac do kraja sezone domaćin u Čačku