uefa_logo copy

Zenit suočen sa kaznom UEFA
 
Ruski fudbalski prvak Zenit suočen je sa kaznom Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog incidenata njegovih navijača na utakmici G grupe Lige šampiona protiv kiparskog APOEL-a (0:0).
Jučerašnji meč u Sankt Peterburgu nemački sudija Feliks Brih morao je da prekine u dva navrata na nekoliko minuta pošto su domaći navijači ubacivali baklje na teren.
Rukovodstvo Zenita danas je izdalo saopštenje u kojem osuđuje huligansko ponašnje ekstremnih pristalica kluba.
-Zenit smatra neprihvatljivim situacije kada pojedinci ili grupe preduzimaju akcije koje imaju negativan uticaj na tok igre pošto mogu dovesti do teških disciplinskih sankcija uključujući i administrativno oduzimanje bodova – saopštio je FK Zenit.
Igrač sredine terena ruskog prvaka Roman Širokov nazvao je izgrednike „pravim idiotima“, nakon što su ignorisali njegove molbe da prestanu sa vatrometom.
-Oni su pravi idioti, šta drugo može da se kaže -rekao je Širokov novinarima, dok je golman Vjačeslav Malafejev naveo da je incident poremetio ritam igre tima i da je ga je to koštalo pobede.
UEFA je potvrdila da razmatra „slučaj“ u Sankt Peterburgu i da prikuplja podatke povodom navijačkih incidenata, posle čega će doneti odluku o eventualnim sankcijama Zenitu.
Kiparski APOEL je osvojenim bodom obezbedio učešće u osmini finala Lige šampiona, dok će sudbina Zenita biti poznata nakon poslednjeg kola 6. decembra, kada gostuje u Portu.
Povezana vest:  EURO 2012, Grupa C: Rezultati današnjih utakmica i tabela