Wiener_Liga-odbojka

VINER LIGA, SENIORI
Jedinstvo dobilo TV derbi protiv Kleka
 
Jedinstvo – Klek Srbijašume 3:0 (25:18, 25:20, 25:18)
 
Hala sportova u Staroj Pazovi. Gledalaca: 200. Sudije: Aleksandar Petrović (Užice) i Ljubomir Kovačević (Kraljevo). Trajanje meča: 72 minuta.
JEDINSTVO: Škrbić 3, Matić 6, Mladenović (libero), Majstorović 7, Manojlović, Vuksanović, Ilijin 7, Janković (libero), Micić 21, Drapšin 12, Matijašević 5. Trener: Željko Vukelić.
KLEK SRBIJAŠUME: Tomić 13, Crnjanski 2, Košovljanović (libero), Z. Ateljević 5, M. Ateljević 11, Ivković, Tanović 1, Trišić, Nikolić 2, Providžalo 2, Petrović 6, Slavnić (libero). Trener: Milorad Kijac.
U prvom meču osmog kola Jedinstvo je lakše nego što se očekivalo došlo do pobede protiv Kleka, za samo 72 minuta igre. Staropazovčani su u lepom ambijentu Hale sportova u potpunosti nadigrali Klečane, koji su ostali na devetoj poziciji. Za razliku od njih, Jedinstvo je ostvarilo treći trijumf, sva tri na domaćem terenu.
Fantastično je domaćin otvorio susret. Vrlo brzo je Jedinstvo povelo, već na prvom tehničkom tajm-autu imali su „plus šest” (8:2). Uspeli su Klečani u završnici da se koliko-toliko vrate u igru (21:18), ali za više od toga nisu imali snage – 25:18.
Ekipa Milorada Kijca je svoju šansu propustila u drugom periodu. Vodio je Klek sa 16:11 na drugom obaveznom predahu, ali im to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu i izjednačenje. Naprotiv, Jedinstvo je pojačalo servis i blok, a u napadu je blistao korektor Tomo Micić. Sve to bilo je dovoljno za potpuni preokret – 25:20.
U trećem setu su domaći rutinski kontrolisali igru i rezultat. Sve vreme je Jedinstvo imalo prednost, a ni izmene ni saveti Kijca nisu pomogli Klečanima. Izabranici Željka Vukelića su lako priveli meč kraju i osvojili devet bodova.
Povezana vest:  Partizan Vizura pobednik prvog Super Kupa Srbije