radomir anticAntić objavio spisak reprezentativaca za meč sa Alžirom

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić objavio je danas spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv Alžira. Rerprezentacija Srbije će 3. marta od 19.15 igrati prijateljsku utakmicu protiv Alžira, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Na spisku su golmani: Vladimir Stojoković (Vigan), Željko Brkić (Vojvodina).

Odbrambeni igrači: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minehen 1860), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Aleksandar Kolarov (Lacio), Ivica Dragutinović (Sevilja).

Igrači sredine terena: Dejan Stanković (Inter), Nenad Milijaš (Vuleverhempton), Gojko Kačar (Herta), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Boško Janković (Đenova), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (Keln), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Standard Lijež).

Povezana vest:  Olimpijakos dobio novog vlasnika

Napadači: Nikola Žigić (Valensija), Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Marko Pantelić (Ajaks), Dejan Lekić (Crvena zvezda).

Antić je rekao da će na stadionu „5. jul“ u Alžiru biti 70.000 ljudi i da je to velika šansa da se u takvoj atmosferi reprezentativci Srbije sami sebi potvrde. On je dodao da spisak igrača može da bude promenjen.

Antić je za meč sa Alžirom pozvao dva golmana, pošto je Vladimir Dišljenković rekao da neće igrati za nacionalni tim zbog čestih problema sa povredama.

-Reprezentativni dres je privilegija a ne obaveza. Poštujem svaku odluku, ali ne želim da raspravljam o tome. Brkić je ranije bio sa nama, nije imao sreće, ali je sada ponovo tu – rekao je Antić.

Povezana vest:  Posle svetske premijere, „Predator Instinct" i na našem tržištu

Antić najkasnije do 1. juna mora da pošalje u sedište Svetske fudbalske federacije (FIFA) spisak od 23 igrača za Svetsko prvenstvo.

Antić je ove nedelje sa delegacijom FŠ-a učestvovao na seminaru Fife u San Sitiju, a rekao je da je zadovoljan uslovima u Južnoj Africi.

-Prošle godine sam bio veliki skeptik, a posle trećeg dolaska sam vrlo zadovoljan. Vidi se ogromna želja, shvatili su kolika je ovo šansa za Južnu Afriku. Mnogo znače osmesi na njihovim licima, lepo je, stadioni su kao iz bajke – rekao je on.

-Johanesburg je veliko gradilište. Ne znam da li će stići sve da završe, ali mislim da će svi biti zadovoljni. Takođe, i policija je napravila veliki korak – dodao je Antić.

Povezana vest:  Bajern preokretom do pobede nad Verderom

Selektor Srbije nije želeo da prognozira rezultat nacionalnog tima na Mundijalu.

-Ne želim obećanjima da dovodim igrače u situaciju moranja… Bićemo na nivou želja i zahteva naroda. Želim da u Južnu Afriku budemo ispraćeni iz Beograda – poručio je Antić i dodao da je FS Australije naručio 42.500 karata za Mundijal, a Nemačka 39.600.

Antić je rekao i da će Čileanac Hulio Moreno biti član stručnog štaba Srbije, gde će raditi u analitici. On je sa Veliborom Milutinovićem sarađivao na Svetskom prvenstvu 2002. godine, radio je još sa selekcijama Hondurasa, Jamajke, kao i u Pari Sen Žermenu i Betisu.