aleksandar_stanojevic
141. VEČITI DERBI
Stanojević: Dobili smo pobedu po koju smo došli
 
Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da su njegovi igrači dobili pobedu po koju su došli danas u derbiju sa Crvenom zvezdom, ali je istakao i da razume nervozu rivala.
-Zadovoljan sam jer smo došli po pobedu i dobili smo ono što smo želeli. Nismo imali šta da izgubimo, za razliku od Zvezde, što se videlo po njihovoj nervozi na terenu i oko njega. Ali, razumemo to – rekao je Stanojević novinarima u Beogradu posle pobede od 2:0.
Na poluvremenu je došlo do koškanja na terenu, a igrači Partizana nisu napuštali teren zbog straha za bezbednost.
-Bilo je problema i pre početka utakmice. (Golman Vladimir) Stojković je pogođen u nogu, ali je na terenu sve bilo sportski. Nismo hteli da idemo u svlačionicu na poluvremenu jer se nismo osećali bezbedno. Bilo je mnogo nepoznatih lica koja su krenula ka nama – rekao je Stanojević.
On je pojasnio da nije bilo ružnih reči između njega i trenera Zvezde Roberta Prosinečkog, iako je to tako delovalo sa strane.
-Obratio sam se sudiji kod penala, jer mislim da ga nije bilo, a Prosinečki mi je nešto dobacio, pa sam mu pokazao rukom da se ne obraćam njemu. Kada sam krenuo u svlačionicu, kolega mi je prišao I pitao zašto mu govorim takve stvari, ali nije bilo ružnih reči. Ja se nikada nisam obraćao protivničkim trenerima niti igračima – rekao je Stanojević.
On je ocenio da je njegov tim imao sreće na početku, ali i da ne misli da bi bilo drugačije da je Evandro iskoristio penal u 41. minutu.
-Imali smo sreće na početku, jer je Zvezda propustila dve dobre šanse, ali su odlučili taktička disciplina i naša ofanzivna postavka, sa (Zvonimirom) Vukićem iza špiceva. A da je penal iskorišćen, na kraju bi bilo 2:1, a ne 2:0 – rekao je Stanojević.
 
PHOTO: ataimages.rs
Povezana vest:  UEFA podstiče talente i ekološku svest kod dece Srbije