aleksandra mitrovic iskljucenje

Meklaren: Mitrović nije imao nameru, žalićemo se

Menadžer Njukasla Stiv Meklaren stao je odbranu fudbalera Aleksandra Mitrovića posle isključenja na današnjem meču protiv Arsenala u Premijer ligi i najavio je da će klub uložiti žalbu na odluku sudije.
Sudija Andre Mariner odlučio je da izvadi direktan crvi karton srpskom fudbaleru u 15. minutu meča na Sent Džejms Parku, posle starta nad vezistom Arsenala Frensisom Kokelanom.
-Razočarani smo što smo igrali utakmicu sa deset igrača, jer Musa Sisoko je za sličan start dobio žuti karton. Pregledao sam snimak više puta i mislim da Mitrović nije imao nameru da povredi protivničkog igrača. Ne vidim ništa opasno u njegovom startu, bilo je dosta nespretno, ali video sam puno nespretnih startova u karijeru. Ovo je sport pun kontakta – rekao je Meklaren posle utakmice.
Mitrović je ovog leta stigao u NJukasl iz Anderlehta, i već na prve dve utakmice zaradio po žuti karton, pa trener Meklaren novi njegov gest opravdava time da su sudije „uzele na zub“ srpskog napadača.
-Znam ga dobro i znam da je imao nameru samo da osvoji loptu. On je rođeni pobednik. Odigrao je samo par utakmica i sudije su ga zapamtile. Ukoliko budemo mogli uložićemo žalbu, iako znamo da ćemo je verovatno izgubiti. Čak su i igrači Arsenala delovali iznenađeno zbog crvenog kartona – zaključio je 54-godišnji engleski stručnjak.
Fudbaleri Arsenala pobedili su danas na gostovanju u Njukaslu minimalnim rezultatom 1:0 u četvrtom kolu Premijer lige.

Povezana vest:  Crnogorci odigrali nerešeno sa Poljskom

PHOTO: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images Sport