karneval brodova 29082015 0021

Počeo Beogradski karneval brodova

Jedanaesti „Beogradski karneval brodova“ počeo je večeras na Savskom pristaništu pod sloganom „Zabava je na vodi“, a tu manifestaciju otvorio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručivši da je karneval brodova prilika da se pošalje lepa slika Beograda u svet.
-Naš grad je jedinstven po tome što leži na ušću dve međunarodne reke. Nismo iskoristili naš potencijal po tom pitanju i zato ćemo mnogo raditi na tome da spustimo Beograd na reke, da ulepšamo ovu promenadu, da krenemo i u gradnju Beograda na vodi, ali i da organizujemo što veći broj ovakvih manifestacija – rekao je Siniša Mali.

Povezana vest:  PREDSTAVLJENO ĐAVOLJE VINO, Casillero del Diablo

karneval brodova 29082015 0027
Gradonačelnik je naveo da je Beograd u prvih šest meseci ove godine imao za 14 odsto više turista u odnosu na prošlu godinu i da je to velika stvar.
Mali je naveo da je za 22 odsto povećan broj noćenja, turisti duže borave u Beogradu i da su zato ovakve manifestavcije kao karneval važne jer doprinose ne samo promociji grada nego i tome da gosti provode više vremena u Beogradu i imaju više atrakcija koje mogu da posete.
-Pravimo promociju našeg grada i naše dve reke – rekao je Mali i pozvao posetioce da uživaju i u trci automobila koja će sutra po treći put biti održana na Ušću, navodeći da će iduće nedelje biti otvoreni i Dani evrospke baštine.
Radimo, kaže Mali, sve što možemo kako bismo promovisali naš grad i privukli što veći broj turista.
„Beogradski karnaval brodova“, koji je počeo nastupom Policijskog orkestra, trajaće do ponoći, a biće zatvoren vatrometom.
Pored defilea rečnih plovila, prikazane su džet-ski akrobacija na vodi i muzički program, nastupiće i ulični umetnici, dok će najmlađi imati prilike da učestvuju u programima za decu.
„Beogradski karneval brodova“ organizuje Turistička organizacija Beograda, uz pomoć i podršku Skupštine grada.

Povezana vest:  Prodajom dečjih Doncafe šoljica prikupljeno milion dinara za Dom Drinka Pavlović

PHOTO: Miloš Rafailović/ATAIMAGES