djordje_stefanovic_gen_sek_cz

Đorđe Stefanović: U dogledno vreme izbori u Zvezdi

 

Generalni sekretar fudbalskog kluba Crvena zvezda Ðorđe Stefanović rekao je danas da će rukovodstvo crveno-belih najverovatnije po završetku jesenjeg dela sezone raspisati izbore i najavio određene promene na Marakani.

-Važno je da prvo ovaj deo sezone privedemo kraju, a predsednik kluba Vladan Lukić će razgovarati sa članovima Upravnog odbora i verovatno ćemo u pauzi raspisati izbore. Izborna procedura traje do 90 dana, videćemo ko će se kandidovati i da li ćemo dobiti poverenje – rekao je Srefanovć na konferenciji za novinare.

Dolazak Stefanovića na konferenciju izazvao je iznenađenje za novinare, pošto je bio najavljen sportski direktor Ivan Adžić, koji se nije pojavio. Stefanović je najavio da će narednih dana organi kluba raspravljati o trenutnoj situaciju Crvenoj zvezdi.

Povezana vest:  Venger: Arsenal je izašao iz krize

-Na tim sastancima ćemo sigurno doneti određene odluke i vrlo brzo će biti promena. Svakom treba da bude jasno da nismo zadovljni rezultatim, ali mislim da prvenstvo još nije gotovo – rekao je Stefanović.

On je demantovao da je predsednik kluba Lukić podneo ostavku.

-On je ozbiljan čovek, ostaće dok ne završi posao u klubu, a o našoj sudbini odlučivaće, kako je to i predviđeno Statutom, ljudi koji plaćaju članirinu klubu – objasnio je Stefanović.

Stefanović je rekao da nije tačna informacija da Adžić prima platu od 8.000 evra.

Povezana vest:  Zvezda u ponedeljak čeka odluku o žalbi

-On je sportski direktor, selektirao je ekipu i doveo trenera. U ovom klubu svako zna svoj posao, a siguran sam da će Adžić narednih dana izneti svoje mišljenje.

Genralni sekreta crveno-belih rekao je da je sastanak sa navjačima posle 141. večitog derbija protekao u normalnoj atmosferi i potvrdio da su „Delije“ tražile smenu Adžića. On je ponovio da Zvezda ima dosta finansijskih problema i da je u letnjem prelaznom roku potrošila znatno manje novca od večitog rivala.

-Možda nemao rezultate, ali organizaciono ne zaostajemo ni za jednim klubom. Možda nismo najbolja, ali smo sigurno najhrabrija uprava. Osnovni problem je nedostatak novca, ali to nije opravdanje – poručio je Stefanović.

Povezana vest:  Van der Vart ne igra do kraja sezone

Stefanović rekao da očekuje da sardnja sa generalnim sponzorom – ruskom kompanijom „Gaspromnjeft“ bude proširena i da su u planu potpisivanje dva nova ugovora.

-Klub je uradio sve što je do njega u organziaciji večitog derbija. Kontradiverzioni pregled obavljen je na vreme, bilo je više od 600 redara, ali oni po zakonu ne mogu da pretresaju navijače na ulazu. Učinili smo sve sto je bilo u našoj moći da utakmica prođe kako treba – rekao je Stefanović.

Utakmica Crvena zvezda – Partizan je dva puta prekidana zbog bakljade sa severne i južne tribine.