seniori_brazil 5

SVETSKI KUP

Novi poraz Orlova od Italije

 

Srbija – Italija 1:3

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je danas u sedmom kolu Svetskog kupa od Italije sa 3:1, po setovima 25:20, 25:18, 22:25 i 25:20. Utakmicu u Hamamacu Areni posmatralo je 900 gledalaca, a sudili su Patriša Salvatore iz SAD i Bela Hobor iz Mađarske.

SRBIJA: N. Kovačević, U. Kovačević (15), Vemić (6), Petković, Terzić (5), Stanković, Mitić (2), Rašić (8), Miljković, Atanasijević (20), Petrović (3), Rosić.

Povezana vest:  Na otvaranju u Tokiju Poljska – Iran i SAD – Francuska u konkurenciji odbojkaša

Italija: Mastranđelo (2), Parodi (8), Laško (25), Maruoti, Zajcev (9), Boninfante, Savani (14), Travica (2), Fei(11), Birareli (4), Ðovi, Sabi.

Uprkos porazu, mladi srpski odbojkaši odigrali su odličnu utakmicu i bili ravnopravan rival Italiji tokom većeg dela meča. Selektor Igor Kolaković je, kao protiv Rusije, šansu pružio najmlađim odbojkašima, pa su meč počeli Mitić, Atanasijević, Petrović, Rašić, Terzić, Uroš Kovačević i libero Rosić. Izuzimajući početnu nervozu i nešto slabiju završnicu drugog seta, mladi srpski odbojkaši su uspešno parirali Italiji i, naročito u trećem setu, bili ravnopravni rival.

Povezana vest:  SENIORKE – KUP IZAZIVAČA 2013, Lazarevčanke maksimalno protiv Graca – u šesnaestini finala Kolubara - TENT

Naš tim je pokazao da ima potencijala da se vrati u meč u trenucima kada se čini da je sve izgubljeno. Tako je i kod vođstva Italijana od 2:0 u setovima, naš tim zaigrao bez kalkulacija i izvanrednom igrom smanjio na 2:1.

U četvrtom setu se vodila izjednačena borba, ali je presudio višak snage i energije u redovima italijanskog tima. Srbija će sutra u devetom kolu igrati protiv Brazila od 10,20 časova po našem vremenu.

Povezana vest:  Crvena zvezda protiv Vizure, TENT protiv Pančevki, Jedinstvo u Lajkovcu, a Subotičanke protiv Zrenjaninki