Brazil_SP_2014

Rebelo: Brazil će organizovati fantastičan Mundijal

 

Novi ministar sporta u vladi Brazila Aldo Rebelo rekao je danas da će ta zemlja 2014. godine organizovati Svetsko prvenstvo u fudbalu na vrhunskom nivou.

-Ne prolazi samo fudbal kroz težak period, ali smo svesni da ima problema sa korupcijom, netolerancijom i rasizmom. Ovakve stvari su neprihvatljive, a dešavaju se širom planete – rekao Rebelo koji je na funkciji u vladi u oktobru zamenio Orlanda Silvu, optuženog za korupciju.

Povezana vest:  Poraz Partizana na prvoj kontrolnoj utakmici

Čelnici Svetske fudbalske federacije (FIFA) prethodnih meseci su više puta isticali da Brazil kasni sa radovima i pripremama za organizaciju Mundijala.

-Uveravam ceo svet da će Mundijal 2014. biti fantastičan turnir. Sve strukture vlasti rade na tome i siguran sam da će naša zemlja ispuniti očekivanja. Od Tibeta do Patagonije, celo čovečanstvo očekuje da Brazil organizuje sjajan Mundijal – kazao je Rebelo.

Povezana vest:  Fudbaleri Španije izgubili od Japana na startu takmičenja

On je najavio i mogućnost povlačenja predsednika Fudbalskog saveza Brazila Rikarda Tešeire, koji je pred sudom u Sao Paulu osumnjičen za korupciju.

-Moj stav je i ranije bio jasan. Promene i rotacije su dobra stvar u svakom sistemu, pa i u fudbalu – dodao je ministar sporta.

Utakmice Mundijala 2014. biće odigrane u 12 brazilskih gradova.