zoran tosic srb itaReprezentativci Srbije doputovali u Dablin

Fudbalski reprezentativci Srbije doputovali su danas u Dablin, gde će u sredu odigrati prijateljsku utakmicu se domaćom selekcijom Republike Irske.
Ekspedicija je kompletirana u Dablinu, s obzirom da je zbog obaveza u klubovima veći deo reprezentacije direktno dolazio u Irsku, a planom stručnog štaba na čelu sa vršiocem dužnosti selektora, Ljubinkom Drulovićem, predviđena su dva treninga na starionu „Aviva“.
Napadač moskovskog CSKA Zoran Tošić izjavio je da su se svi uželeli reprezentacije i „da se to odmah vidi po osmesima igrača“.
-Igrali smo poslednjih godina često protiv ostrvskih ekipa, a tim Republike Irske apsolutno je po meri za ovaj trenutak. Naša ekipa je formirana, uigrana, što se primetilo u poslednjim jesenjim utakmicama. Siguran sam da ćemo i u Dablinu pokazati napredak i najaviti uspehe i u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo – rekao je Tošić, a prenosi sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Radosav Petrović, član turskog Genčlerbirligija, takođe očekuje novo dobro izdanje nacionalnog tima, a osvrnuo se na žreb kvalifikacija za EP 2016, kojim je određeno da Srbija igra u I grupi sa Portugalijom, Danskom, Jermenijom i Albanijom.
-Grupa je po meri, a jasno je ono što pomisliš posle svakog žreba, da je moglo i bolje i nepovoljnije po nas. Prošla su vremena kad je bilo ko mogao da računa na sigurnih šest bodova čim vidi ime protivnika. Mi imamo sasvim dovoljno neprijatnih iskustava iz prethodnih kvalifikacionih ciklusa. Ubeđen sam da ćemo se na kraju radovati, a verujem i da ćemo vrlo brzo biti reprezentacija koju će mnogi želeti da zaobiđu – kazao je Petrović.
Prijateljska utakmica između Republike Irske i Srbije zakazana je za sredu od 20.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Nikolić: Najteže su unapred dobijene utakmice