BADMINTON Juniorski kup - Pancevo 2014 UcesniciBADMINTON
Dominacija Kruševljana u Pančevu

Sjajna i originalna organizacija, prelep ambijent i rekordan broj učesnika obeležili su Juniorski kup – Pančevo 2014 koji je u nedelju, 2. marta 2014, po četvrti put uzastopno organizovao Badminton klub Pančevo u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, Badminton savezom Srbije i Gradom Pančevom, te uz pomoć partnera Saveza kompanija „Yonex“ i „TIN šped“. Na reviji srpskog badminton podmlatka u u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ za medalje u pojedinačnim konkurencijama borilo se preko 80 naših najboljih takmičari uzrasta do 11, 13, 15 i 17 godina iz deset srpskih klubova. Titula najuspešnijeg kluba pripala je kruševačkim Zmajevima koji su osvojili zlata u pet od osam kategorija čime su još jednom dokazali dominaciju na srpskoj sceni kada su u pitanju mlađe kategorije.
Osim neizvesnih i uzbudljivih mečeva turnir u Pančevu je obeležio i bogat vantakmičarski program čime se domaćin oduševio sve učesnike. Izloženo je 20-tak najboljih radova likovnog konkursa na temu „Badminton, to je umetnost“, na kojem su učestvovala deca iz Pančeva, a za pobednike su proglašeni radovi Danijela Ivanovića i Milice Stojanov. U pauzama mečeva učesnici turnira su vreme mogli da prekrate slagajući pazle sa likovima svetskih badminton asova, a poseban štimung dale su Plesna škola „Elektra“ i Muzička škola „Jovan Bandur“ čiji su članovi oduševili sve pristune svojim efektnim tačkama.
I Ivan Kovačević, alfa i omega Badminton kluba Pančevo i direktor pančevačkog turnira, bio je prezadovoljan:
„Juniorski kup – Pančevo 2014 je okupio rekordan broj učesnika i mislim da smo u segmentu organizacije napravili iskorak i u odnosu na prethodne turnire. Maksimalno smo se potrudili da sve prođe u najboljem redu a čestitke učesnika na prelepom događaju su samo potvrda da smo postavili neke nove standarde. Najveća satisfakcija za naš trud je svakako to što je ove godine turnir u Pančevu bio najmasovniji do sada i što su i sami učesnici, verovatno i zbog odlične atmosfere i ambijenta, bili maksimalno motivisani da se prikažu u najboljem svetlu. Bilo je mnogo zanimljivih, neizvesnih i kvalitetnih mečeva što je uostalom glavni cilj svih takmičenja. Ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su podržali i pomogli da Juniorski kup – Pančevo 2014 bude na najvišem niovu. Pored resornog ministarstva, Badminton saveza Srbije, Grada Pančeva kao i sponzora Saveza kompanija „Yoneks“ i „TIN šped“ svesrdnu pomoć pružili su i Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“, Mesara „Burjan“, Pekara „Klas“, Fotokopirnica „Hamer“, Crveni krst „Pančevo“, Dom omladine „Pančevo“, Plesni klub „Elektra“, Muzička škola „Jovan Bandur“, Farbara „Dejan“, kao i svim volonterima“.
Osvajači medalja – U 11 – Dečaci: 1. Aleksandar Jovičić (BK Ravens, Kragujevac), 2. Igor Jovanović (BK Ravens, Kragujevac), 3. Viktor Petrović (BK Zmajevi, Kruševac), Nikola Borka (BK Pančevo); Devojčice: 1. Andrijana Veličković (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Anđela Vitman (BK Pančevo), 3. Nina Bogdanović (BK Zmajevi, Kruševac), Katarina Delja (BK Pančevo); U 13 – Dečaci: 1. Matija Cupara (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Mihajlo Tomić (BK Beograd), 3. Lazar Josijević (BK Zmajevi, Kruševac), Petar Vasić (BK Beograd); Devojčice: Minja Milovanović (BK Ravens, Kragujevac), 2. Sara Lončar (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Bojana Kijačić (BK Beograd), Jana Nedeljković (BK Ravens, Kragujevac); U 15 – Dečaci: 1. Sergej Lukić (BK Zmajevi, Kruševac), 2. David Josijević (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Janko Lazarević (BK Zmajevi, Kruševac), Andrej Šafarik (BK Fanatik, Vršac); Devojčice: 1. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Milica Sokolović (BK Ravens, Kragujevac), 3. Ivona Pavlović (BK Beograd), Marija Vrba (BK Dinamo, Pančevo); U 17 – Dečaci: 1. Luka Milić (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Nenad Milošević (BK Novi Sad), 3. Aleksa Lutovac (BK Zmajevi, Kruševac), Andrija Doder (BK Beograd); Devojčice: 1. Lena Janić (BK Beograd), 2. Anja Velemir (BK Ravnes, Kragujevac), 3. Katarina Gojković (BK Pančevo), Anja Simić (BK Clear, Beograd).

Povezana vest:  U pulskoj Areni održan prvi hokejaški meč u istoriji