pep-guardiola-fc-barcelona

Gvardiola: Moramo da pojačamo brzinu

 

Trener španskog i evropskog prvaka Barselone Pep Gvardiola upozorio je da ekipa mora da pojača brzinu, bez obzira što njegovi izabranici i ove sezone igraju veoma dobar fudbal. Barselona na tabeli Primere zaostaje šest bodova za „ljutim“ rivalom Realom iz Madrida, nakon sto je u subotu pretrpela iznenađujući poraz od Hetafea (1:0), a Gvardiola je pozvao igrače da poslušaju njegov savet, kako bi se vratili na pobednički kurs u sutrašnjem prvenstvenom meču protiv Rajo Valjekana.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Vojvodina i Zvezda pozvali pristalice na sportsko navijanje

-Mi igramo dobro ove sezone, ali to očigledno nije dovoljno. Zbog toga je imperativ da podignemo nivo igre. Da li ćemo nakon toga moći da budemo šampioni, pitanje je na koje u ovom trenutku ne mogu da odgovorim – izjavio je 40. godišnji stručnjak, pod čijim je vođstvom u prethodne tri godine Barselona osvojila tri nacionalne titule, jedan Kup kralja i dva trofeja Lige šampiona.

Povezana vest:  Schiaviju šest godina suspenzije zbog udaranja sudije nogom u glavu

Gvardiola je priznao da je Real Madrid više pokazao u dosadašnjem delu sezone, istakavši da je njegov tim imao problema sa rezultatima na gostujućem terenu, gde je osvojio samo devet bodova od mogućih 18.

-Košta nas naša forma u gostima. Na svim utakmicama kod kuće stvorili smo više šansi od protivnika. Međutim, to nije dovoljno i stoga ćemo morati da igramo brže i bolje nego do sada – poručio je Gvardiola.

Povezana vest:  Inter preokretom do pobede nad Fiorentinom