vladan_lukic_kzn (2)

Vladan Lukić: Predložiću raspisivanje izbora u Zvezdi

 

Predsednik fudbalskog kluba Crvenza zvezda Vladan Lukić rekao je danas da će predložiti raspisivanje izbora u klubu po završetku jesenjeg dela sezone.

-Po završetku prvog dela sezone, analize urađenog i razgovora sa članovima Upravnog odbora predložiću da se raspišu izbori. Zvezdi treba neko ko ima ideju i ko može da joj pomogne – rekao je Lukić na konferenciji za medije.

Lukić je napomenuo da u ovom trenutku ne zna da li će se ponovo kandidovati za funkciju predsednika.

-Ako dođe do toga, odlučiću da se kandidujem. Ako budem video da neko može više da pomogne, Zvezdi neću se kandidovati. Na sastanku sa navijačima posle derbija, oni nisu imali zamerke na moj rad i nisu želi da čuju za moju ostavku – rekao je Lukić.

Povezana vest:  Selta iščupala bod kod kuće protiv Atletika

On je dodao da mu je žao zbog ostavke sportskog direktora Ivana Adžića, ali da je on morao da snosi odgovornost za loše rezultate.

-Uprkos velikom požrtvovanju, nisu postignuti rezultati koje smo očekivali, samim tim prvi na udaru je sportski diterktor. Lično, krivo mi je, jer Adžić je moj veliki prijatelj, ali odgovornost mora da postoji.

Povezana vest:  Zahavi: Mitrović blizu Njukasla

Predsednik Zvezde je istakao da bi bilo dobro da na izborima bude više od jednog kandidata i demantovao da su Oliver Dulić i Branko Radujko podneli ostavke u Upravnom odboru. Lukić je istakao da je „kao i generalni sekratar kluba Ðorđe Stefanović, imao normalan razgovor sa navijačima“.

-Moguće da će biti još nekih promena, ali nećemo dozvoliti destabilizaciju kluba. Ko ima hrabrosti, ostaće da s bori, a ko nema, neka putuje – poručio je Lukić.

On je rekao da trener Robert Prosinečki ima podršku rukovodstva kluba.

-Videlo se posle derbija da ima poverenje svih zvezdaša i članova u klubu. Nismo ove jeseni igrali stalno loše, bilo je i dobrih trenutaka.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Merkelova putuje u Kejptaun na meč Nemačke i Argentine

Lukić je rekao da je odluka Prosinečkog da Vilotića stavi na transfer listu posledica ranijeg sukoba na relaciji trener – igrač.

-Smatrali smo da nam je u tom trenutku bio potreban, očekivali smo da će se pomiriti, ali na žalost, to se nije desilo. Verovatno ide i jednom i drugom na dušu što nisu pronašli zajednički jezik, ali autoritet trenera ne sme da se dovodi u pitanje – rekao je Lukić.

Lukić je ponovio da Zvezda mora da osvoji maksimalnih šest bodova u preostala dva meča domaćeg šampionata.