ivan_adzic_2011

Ivan Adžić podneo ostavku

 

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić podneo je danas ostavku na tu funkciju sa obrazloženjem da tako želi da „rastereti“ klub i fudbalere od pritiska pod kojim se nalaze.

-Ostavku…nikada ne bih podneo samo zbog zahteva javnosti. Za svoj rad odgovaram samo onima koji su me izabrali. Ovo činim kao moralan čovek koji želi da svojom ostavkom rastereti klub i igrače od pritiska pod kojim se nalaze – navodi se u saopštenju Adžića.

Povezana vest:  Pobede Njukasla, remi Liverpula i VBA

Zvezda je u subotu izgubila od Partizana na svom terenu (0:2), čime je „večiti“ rival stekao sedam bodova prednosti na vrhu tabele. Navijači su odmah posle poraza tražili Adžićevu ostavku, a mediji su nagađali da će se povući.

-Ne želim da se priča o meni, želim da omogućim klubu i igračima da se na miru pripreme za predstojeće dve utakmice i nastavak prvenstva – objasnio je Adžić.

Povezana vest:  Japan odoleo Senegalu, nastavlja se borba u Grupi H

Dosadašnji sportski direktor istakao je u svom saopštenju da je na funkciju došao „u najtežem trenutku u istoriji kluba“, ali i da su Zvezdi titule „otete“ u poslednje dve sezone.

-Zbog teške situacije u klubu, uradio sam pet prelaznih rokova bez budžeta. Uprkos tome, dve godine su nam otimane titule – javnost zna kako. Danas ostavljam tim čija je zvanična tržišna vrednost po ‘Transfemarktu’ 21,5 miliona evra, a u ovom periodu smo imali nekoliko transfera od kojih je klub živeo – naveo je Adžić.

Povezana vest:  Real Madrid rutinski do pobede protiv Levantea