ronaldo_brazil

Ronaldo na čelu Organizacionog odbora SP 2014.

 

Brazilska fudbalska ikona Ronaldo izabran je za predsednika Organizacionog odbora prvenstva sveta 2014. godine, preneli su danas brazilski mediji. Bivši osvajač trofeja „Zlatna lopta“ za najboljeg fudbalera sveta okončao je bogatu karijeru u junu 2011.

Sada tridesetčetvorogodišnjak, čije je puno ime Ronaldo Nazario de Lima, prihvatio je poziv predsednika Brazilske fudbalske konfederacije Rikarda Tešeire da postane šef organizacije svetske fudbalske smotre, koja će 2014. godine biti održana u toj južnoameričkoj državi.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati utakmica 13. kola, strelci i tabela Super lige

Ronaldo, koji je sa velikim uspehom igrao za PSV Ajndhoven, Barselonu, Real Madrid, Inter i Milan u Evropi, kao i za Kruzeiro i Korintijans u Brazilu, sastaće se u sredu sa Tešeirom radi preciziranja detalja vezanih za novu funkciju, a zvanično bi trebalo da bude imenovan u četvrtak.

Ronaldo će tako krenuti stopama Francuza Mišela Platinija i Nemca Franca Bekenbauera, koji su takođe predvodili organizaciju svetskih prvenstava 1998, odnosno 2006. godine. Ronaldo je u dresu nacionalne reprezentacije Brazila osvojio titulu svetskog šampiona 1994. i 2002, a trofej „Zlatna lopta“ dodeljen mu je 1997. i 2002. godine.

Povezana vest:  Ozil: Ne napuštam klub, želim da se dokažem u Madridu