karl-heinz-rummenigge

Čelnici Bajerna zahtevaju veću borbenost

 

Čelnici minhenskog Bajerna upozorili su danas igrače da je neophodno više borbenosti i odlučnosti u nastavku šampionata i da je pobeda protiv Verdera iz Bremena u 15. kolu Bundeslige imperativ. Bajern je posle odličnog starta sezone pao na 3. mesto na tabeli, pošto je prošlog vikenda izgubio od Majnca sa 3:2, što je drugi poraz za redom u ligi.

-Biće tvrda utakmica u subotu, ali očekujem da se igrači iskupe za poraz od prošle nedelje. Nema više opravdanja – poručio je predsednik Bajerna Uli Hejns.

Povezana vest:  Simeone: Primera je dosadna

On je dodao da su čelnici kluba primetili da se igrači ne zalažu kao na početku sezone kada su zabeležili seriju od šest vezanih pobeda, bez primljenog gola.

-Pravimo potez više, sve je nekako sporije u odnosu na početak sezone – rekao je Hejns.

Uprava Bavaraca se plaši novog kiksa, koji bi omogućio aktuelnom prvaku Borusiji iz Dortmunda da se osamostali na vrhu tabele. „Milioneri“ su u dobroj formi, dobili su sedam od poslednjih osam prvenstvenih utakmica, a za čelnu pozciju konkuriše i Borusija iz Menhengladbaha.

Povezana vest:  Đorđević: Radujem se novom izazovu u Laciju

-Tim mora da prihvati činjenicu da je loše igrao protiv Majnca. Ukoliko nekad ne ide onda moraš da pokažeš više borbenosti i odlučnosti – dodao je izvršni direktor Karl Hajnc Rumenige .

On je odbio argumente da su slabi rezultatai Bajerna posledica neigranja Bastijana Švajnštajgera, koji će odsustvati do kraja godine zbog povrede ramena.

Povezana vest:  Najtalentovaniji polaznici kampova posetili Partizan

-Očigledno da njegovo odsustvo utiče na tim, ali uprkos tome igrači moraju da se više zalažu i rade sve što je potrebno da bi se na kraju pobedilo – zaključio je Rumenige.