uefa-euro-2012-logo 

EURO 2012
Holandija, Nemačka i Portugalija u „grupi smrti“
 
Reprezentacije Nemačke, Holandije i Portugalije sastaće se već u grupnoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj, odlučeno je danas žrebom u Kijevu.
Pored te tri selekcije u B grupi svoje šanse pokušaće da iskoristi i Danska.
-Ovo je definitvno najteža grupa. Holandija i Portugalija imaju veoma kvalitetene fudbalere i radujem se zanimljivim duelima. Danci znaju da budu nezgodan rival, jer se ne plaše velikih imena i to ih uvek čini opasnim protivnikom – rekao je selektor Nemačke Joakim Lev nakon žreba. Mečevi grupe B igraće su u ukrajinskim gradovima Harkovu i Lvovu.
-Uvek na zapadne teška grupa, ali kada prođete takvu grupu onda ste u dobrom ritmu. Mislim da bi trebali da prođemo dalje. Ključna će biti prva utakmica protiv Danske – rekao je fudbaler Holandije Vesli Snajder.
U C grupi nalazi se Španija, Italija, Irska i Hrvatska, a Španci će sredinom naredne godine pokušati da postanu prva reprezentacija koja je odbranila titulu šampiona Evrope.
-Grupa je veoma komplikovana. Imamo jedan veliki tim kao što je Italija i dve ekipe koje su lako prošle kroz baraž. Vodićemo računa samo o sebi i dobro se pripremiti kako bi nastupili u najboljoj formi – rekao je trener Španije Visente Del Boske.
U D grupi koorganizator Ukrajina igarće sa Švedskom, Engleskom I Francuskom, a svi mečevi su na programu u Kijevu i Donjecku.
-Moglo je da bude gore, ali i bolje. Mogli smo da završimo u grupi smrti, ali i u mnogo lakšoj A grupi. Negde smo u sredini sa fudbalskim nacijama kao što su Engleska i Švedska i domaćinom Ukrajinom – rekao je selektor Francuske Loran Blan.
Domaćin Poljska dobila je lakše protivnike i igraće u A grupi sa Rusijom, Českom i šampionima iz 2004. Grčkom.
-Španci su najbolji tim u ovom trenutku i mislim da su glavni favoriti za osvajanje titule. Holandija ima dobar sastav, ali uvek se dogode naka iznenađenja i mislim da tu ulogu može da ima Portugalija – rekao je selektor Engleske Fabio Kapelo.
Prvenstvo počinje 8. juna u Varšavi a završiće se 1. jula finalom u Kijevu.
Povezana vest:  Pirlo nije više trener Juventusa