dragan_dzajic_i_dres

Suđenje Džajiću nastavlja se u utorak

 

Pred Višim sudom u Beogradu u utorak, 6. decembra, saslušanjem svedoka biće nastavljeno suđenje nekadašnjem direktoru „Crvene zvezde“ Draganu Džajiću i trojici njegovih saradnika, zbog sumnje da su protivpravno prisvojili oko osam miliona evra od transfera četiri fudbalera u strane klubove.

Na suđenju bi trebalo da svedoče nekadašnji fudbaleri „Crvene zvezde“ Goran Drulić, Zoran Njeguš, Perica Ognjenović i Ivan Dudić zbog čijih transfera se sudi bivšim rukovodiocima, a koje je sud u više navrata bezuspešno pozivao. Na optuženičkoj klupi su, osim Džajića, bivši finansijski direktor i prvi sekretar „Crvene zvezde“ Vladimir Cvetković i Miloš Marinković, i fudbalski menadžer Ranko Stojić.

Povezana vest:  Argentina ubedljiva protiv Nemačke

Džajić, Marinković i Cvetković i Stojić terete se za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina. Njima će se suditi zbog optužbi da su protivpravno prisvojili više milionske novčane iznose u evrima, dolarima i markama od prodaje fudbalera „Crvene zvezde“ Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića, i Ivana Dudića.

Povezana vest:  Francuski ministar sporta pozvao Ibrahimovića da se izvini

Nijedan od fudbalera, prema izjavama koje su dali novinarima posle saslušanja pred istražnim sudijom, nije teretio Džajića, Cvetkovića i Marinkovića, niti su ih optužili da su se okoristili njihovim novcem. Džajić, Marinković i Cvetković uhapšeni su 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet meseci.